Hoppa till sidans innehåll

Simmarhörna på UGP

04 APR 2019 13:11
Skribent Erika Meeker, Mellansvenska
  • Uppdaterad: 04 APR 2019 13:11

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Första helgen i mars var det UGP, och jag var med på plats i Eskilstuna där några hundra simmare simmade och väntade på att få simma.

Min plan var att jag skulle få veta lite av vad simmarna tycker om simtävlande och simtränande. Det är ju främst vi vuxna som utformar och bestämmer över hur tävlingarna ska gå till. 

Jag lockade med pyssel, pennor och pärlor, men det var ganska svårt att få simmarna att stanna till hos mig. Under helgen blev det ändå en del svar, funderingar och kloka inlägg. 

 Att få testa en annan simidrott var flera sugna på, även om det inte syns i fotot nedan. Det ökades på med pärlor under helgen, och konstsim vad den simidrott som verkade mest spännande. Något för föreningarna att ta med sig!

Våra simmare väntar mycket under tävling, så mina kortlekar blev populära, och det spelades även Yatzy och Uno

Under helgen uttryckte många simmare att det vore bra om det fanns fler saker att göra på en simtävling, och det kunde vara att prova en annan simidrott, eller en annan idrott. Pingis, dans eller bridge kanske. 

De funderade också över om det kunde vara flera på en bana, i alla fall på de långa loppen. Då skulle passen bli lite kortare, och det skulle också vara roligare. 

En annan diskussion handlade om att det är väldigt många funktionärer runt bassängen och i sekretariatet. Behövs verkligen alla? 

Det var otroligt roligt att lyssna på de simmare som kom fram, och de som jag tjuvlyssnade på vid bordet. De är kloka, nytänkande och gerenellt fasligt positiva. 

TACK!

Skribent: Erika Meeker
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link