Hoppa till sidans innehåll

Simkunnighetsnätverk Mellansvenska

27 FEB 2019 10:49
Skribent: Erika Meeker Mellansvenska
  • Uppdaterad: 27 FEB 2019 10:49

Lördagen den 9 februari genomförde vi den allra första träffen med det som vi hoppas blir ett simkunnighetsnätverk i Mellansvenska Simförbundet. 

12 simskoleansvariga från 11 föreningar samlades i Örebro för att utbyta erfarentheter, och fundera på hur vi ska gå vidare med detta. 

Höga förväntningar, och ett trevligt arbetsklimat präglade dagen. Alla berättade om sina simskolor, och vad som gör att vi tycker det här är så roligt. 

Vi upptäckte att vi upplever samma frågor, problem och glädjeämnen i vår vardag, och att vi har massor att lära av varandra förstås. Allt från medlemshantering, avgifter och ledarrekrytering till bassänger och dialoger med kommunen och föräldrakontakter diskuterades, coh det var som om tiden inte räckte till för allt som vi ville prata om. 

På eftermiddagen kom Lena Andersson Stenquist och pratade om simskolan i Helsingborg, och om simkunnighetsnätverket i Skåne. 

 

Det var mycket uppskattat, och det vi fick med oss mycket användbart.

Vi är överens om att detta närverk behövs, och vi planerar att träffas igen i maj. Då hoppas vi på att fler föreningar kan och vill vara med, för att utvidga nätverket. Förhoppningsvis kommer vi även att kunna ha ett simkunnighetsspår på vårt Simidrottsforum i september. 

Tack till er som var där! Ett särskilt tack till Lena för inspiration, och till Michelle i ÖSA för fint värdskap. 

Skribent: Erika Meeker
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link