Hoppa till sidans innehåll

På kursledarutbildning

09 DEC 2018 19:29
Skribent: Martin Harlenbäck, Östsvenska
  • Uppdaterad: 10 DEC 2018 08:55

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

I helgen arrangerade Svensk Simidrott en utbildning för flertalet av distriktens kursledare. Totalt var vi tjugoåtta deltagare med representation från samtliga sju distrikt.

Fredagen ägnades åt presentation av alla deltagare samt en grundläggande introduktion till den nya distansbaserade webbutbildningen, vilken inom en snar framtid kommer ersätta nuvarande Simlinjeassistentutbildningen.

 

Under lördagen gick vi samman med femton kursledare från Orienteringen och genomförde den fysiska träffen av SISU Idrottsutbildarnas Grundutbildning för utbildare - guidade av Maria och Tobias (från SISU). Denna träff hade föregåtts av en distansutbildning via webben. Väldigt intressant att få testa detta utbildningsupplägg med både distans/webb och fysisk träff. Vi gick bland annat igenom rollen som utbildare, lärande på olika sätt, utbildningens olika faser och våra drivkrafter som utbildare.

 

Söndagen ägnades återigen enbart åt simidrott och vi hade många intressanta grupparbeten och diskussioner kring innehållet i den kommande webbutbildningen. Samtalen kretsade både kring innehållet och planeringen av utbildningen, men även kring hur vi ska kunna säkerställa att utbildningen hålls på rätt nivå och är relevant för alla målgrupper av ledare. Vi pratade också om vad som är viktigast att ta upp vid den fysiska träffen inom utbildningens olika delar.

 

Tack för en inspirerande helg tillsammans med många oerhört kompetenta och drivna människor inom Svensk Simidrott.


Skribent: Martin Harlenbäck
Epost: This is a mailto link

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link