Hoppa till sidans innehåll

Nytt tävlingskoncept blev en fullträff

01 NOV 2018 15:55
Skribent: Maria Hanson, Västsvenska
  • Skapad: 01 NOV 2018 15:55

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

 

SK Elfsborg i Borås är en klubb i framkant gällande mycket. Detta även gällande arrangemang. Vi har fått njuta av ett par välordnade SM i Borås, men även för yngre åldrar arrangerar föreningen många och populära tävlingar. Den senaste satsningen heter Simbadoppet Swimcamp och arrangerades nyligen för första gången.

Sportchef Jonas Söderberg berättar:

-Helgen riktade sig mot barn och ungdomar som är 12 år och yngre. Tanken med helgen var att skapa mervärde - inte bara tävla långa pass utan få ihop klubbarna mer, göra kul saker tillsammans som de har med sig hem. Vi samverkade med Borås Djurpark, och därav namnet Simbadoppet som passar både för oss med simning och för dem då deras maskot heter Simba. Djurparken gick all in med boende på campingen i stugor och besök i parken – jätteroligt!

Det var ett härligt och gediget schema som deltagarna bjöds på under helgen.

Lördag
*Förmiddag – simtävling
*Gemensam lunch
*Eftermiddag - djurparken med skattjakt, djurvård, korvgrill, Simbashow mm
*Seneftermiddag -  lagtävlingar i form av ”Fångarna på simarenan” där deltagarna delades in i lag och samlade poäng på stationer för att få ledtrådar.
*Gemensam middag med efterföljande disco med danstävling, limbo, besök av Elfsborgs bävermaskot och en del godisätande

Söndag
*Gemensam frukost
*Förmiddag – simtävling
*Gemensam lunch och avslutning

Själva simtävlingen hölls med tanken att det skulle vara korta pass, avslappnad stämning och att det hela tiden skulle finnas ett mervärde. De 170 deltagarna kom från fem olika föreningar, och bidrog tillsammans till ca 500 starter. Det fanns nyttopriser i grenarna och alla fick Simbamedalj samt diplom på medaljceremonier som hölls en gång per pass.

Från SK Elfsborg engagerades fem olika arbetsgrupper i allt från att få tävlingsdelen att rulla till att sköta discot på kvällen. Totalt var cirka 40 -45 personer från alla delar i klubben engagerade under helgen.

Jonas berättar att föreningen efteråt fått mycket positiv feedback från såväl deltagare, tränare som föräldrar. Själva är de mest nöjda över att ha kunnat erbjuda en helg för barn och ungdomar där de fått till ett helt nytt upplägg och kunnat fokusera på så mycket mer än bara tiderna i bassängen.

-Det blev ett mycket lyckat upplägg och vårt bidrag till såväl RFs som SSFs mål och riktlinjer för att öka intresset för idrott och rörelse bland barn och unga. Vi är nöjda! summerar Jonas.

SK Elfsborg siktar på att köra Simbadoppet även nästa år. Det låter som en bra tradition tycker vi!

 

 

 

 

Skribent: Maria Hanson
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link