Hoppa till sidans innehåll

Föreningsutbildning Bas

21 JAN 2020 10:30
Skribent Erika Meeker Mellansvenska
  • Uppdaterad: 21 JAN 2020 10:30

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Redan under 2017 utvecklade Martin Harlenbäck som tidigare var utvecklingskonsulent i Östsvenska Simförbundet, en enkel internutbildning för föreningarna som saknar en egen introduktion för nya ledare i föreningarna. 

Såhär såg det ut första gången, i Värnamo i mars 2017: Basutbildning

Denna utbildning har sedan utvecklats från våren 2017, och det är många föreningar som fått ta del av utvecklingskonsulenternas breda kunskap om simidrott, tillsammans med den lokala föreningens spetskunskap om sin verksamhet och sina rutiner. 

Bland andra har Säffle och Nora haft basutbildningar, och detta är bilder från deras utbildningar 2018: 

Vanligtvis börjar vi med ett teoripass på förmiddagen, där vi pratar om ledarskap, simningens ABC, Strategi 2025 och utvecklingsmodellen. Här informerar även föreningen om det som är viktigt för ledarna att veta om föreningen, rutiner, och värdegrund. 

Efter lunch tillbringar vi ett par timmar i vattnet, och fortsätter med simningens ABC, samt simsätten.

I samråd med utveckllingskonsulenten, bestämmer föreningen inriktning på basutbildningen. Det vanligaste är att vi utbildar ledare på simskolenivå, eller i utvecklingsstadie "Teknikinlärning och fysisk aktivitet".

Tanken är att deltagarna ska få bra och stabila grundkunskaper för att kunna assistera i vattnet eller på kanten. Vi vill också väcka intresse för utbildning, och att de ska bli sugna på att gå Simidrottsledarutbildningen, som är det första steget i simningens utbildningsstege. 

Efter det att utvecklingskonsulenten hållt utbildningen i föreningen, är det bra om föreningen själv kan hålla utbildningen med hjälp av det material som finns framtaget för denna utbildning. 

Läs mer om föreningsutbildning bas här Kontakta din utvecklingskonsulent för mer information, eller för att boka in utbildning i din förening. 

Skribent: Erika Meeker
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link