Hoppa till sidans innehåll

Workshop om simskola

04 MAR 2019 15:54
Skribent: Johanna Stenberg, Norrland
  • Skapad: 04 MAR 2019 15:54

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Lördag den 2 mars samlades 38 personer i Skellefteå för att nätverka, utbyta erfarenheter och inspireras i hur simskolan kan utformas och ledas för att bli så bra som möjligt. Till vår hjälp hade vi Erika Meeker från Mellansvenska Simförbundet, som kom upp och ledde utbildningen både i vattnet och på land.

Deltagarantalet var högre än väntat och som de flesta av er vet så är det inte alltid helt enkelt att få tillgång till så mycket bassängutrymme som önskas. Vi hade tillgång till en varmbassäng på cirka 4x8 meter så temperaturen var behaglig även om det var en utmaning att det blev trångt i bassängen. Alla visade stor respekt både för varandra och ledaren och det flöt på riktigt bra. Deltagarna fick prova på olika övningar som tränar simningens ABC, de fick exempel på vad man kan göra för att hålla igång barnen så de inte börjar frysa och de fick tips på hur det går dela upp barnen och bassängen för att få en bra verksamhet.

Efter lunch så fortsatte vi prata om vilka utmaningar som finns  och hur ledarna och föreningarna kan hantera dessa utmaningar. Vi pratade om simlinjen och hur Svenska simförbundets simmärken passar in i simlinjen och hur de kan användas i verksamheten. Vi kom på fler exempel på övningar där barnen får träna de olika delarna i Simningens ABC som deltagarna sedan fick dela med sig av till varandra.

Intresset för workshopen var stort och efterfrågan finns för denna typ av träffar, så förhoppningsvis kan det bli en årligt återkommande träffpunkt för ledare i simskola i Norrland. Ett stort tack till alla deltagare som närvarade och ett extra tack till Erika som ledde workshopen på ett bra sätt!

Skribent: Johanna Stenberg
Epost: This is a mailto link

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link