Hoppa till sidans innehåll

Simidrottsforum Norr

25 SEP 2019 14:33
Skribent: Johanna Stenberg, Norrland.
  • Skapad: 25 SEP 2019 14:33

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Den 24:e-25:e augusti genomförde Mellannorrlands Simförbund och Norrlands Simförbund ett gemensamt Simidrottsforum i Umeå. 54 personer deltog i forumet, vilket innebär att detta är den största mötesplatsen för ledare och tränare som vi haft i regionen på många år.

Lördagen inleddes med en genomgång av Svensk Simidrotts Strategi 2025 och den kommande verksamhetsinriktningen för 2020-2021. Ulrika Sandmark, förbundskapten simning fick sedan ordet. Ulrika berättade om den verksamhet som hon är involverad i, med bland annat NIU, landslag, paraverksamhet och hållbart ledarskap.

 

Efter lunch höll Jonatan Wik och Stefan Lönngren en mycket uppskattad föreläsning om både arrangemang och engagemang. Efter föreläsningen var det många deltagare som ställde sig frågan VARFÖR? Varför gör vi olika saker i föreningen, vad är syftet med det och bör vi ibland tänka om för att få de positiva effekter vi önskar?

Deltagarna fick sedan dela på sig. En grupp samlades med Ulrika Sandmark för att diskutera tävlingssimning med koppling till bland annat simlinjen och tävlingsplanering. Den andra gruppen träffade Emma Johansson från SISU Idrottsutbildarna för att arbeta med styrelsefrågor. Frågeställningar som lyftes var bland anat hur den egna organisationens styrelse arbetar, vilken typ av frågor som fokuseras och vad som kan göras för att för att få styrelsearbetet att bli mer effektivt.

Under söndagen hade deltagarna tre olika pass att välja på: tävlingskalender med planering och samverkan inför 2020, utbildning ledare och funktionärer med planering och samverkan inför 2020 samt ett valbart pass om anläggning. Helgen avslutades med en paneldebatt och ett gemensamt möte med fokus på hur simtävlingen Norrländska Mästerskapen kan utvecklas.

Sammanfattningsvis så var helgen mycket bra med många intressanta föreläsare och många givande samtal och diskussioner mellan deltagarna. Utvärderingen som genomfördes efter forumet stödjer intrycket att det var ett uppskattat forum. Utbytet mellan de två distrikten var stort, så chanserna är goda för att likande gemensamma konferenser kommer genomföras i framtiden.

 

Skribent: Johanna Stenberg
Epost: This is a mailto link

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link