Hoppa till sidans innehåll

Hem

God Jul & Gott Nytt år! önskar Styrelsen!

23 DEC 2020 12:26
  • Skapad: 23 DEC 2020 12:26

Corona- Corona- Corona 

2020 har inte varit lik något annat vi upplevt inom idrotten eller i samhället .

I våras hade vi stängd gymnasieskola, stängda vårdboenden

mm, mm och nu under hösten har vi drabbats av ”andra vågen” som har medfört att vi har ännu tuffare restriktioner. Vi hade en liten ljusning i början av hösten då det genomfördes några inbjudningstävlingar , ett UGP och ett Östsvenskt mästerskap. sen kom det igen ........

Som idrott är simningen ”lyckligt” lottad då simhallarna på de flesta ställen varit tillgängliga för undervisning och träning medan många andra idrotters anläggningar varit helt stängda.

Vår regering såg länge värdet av att idrotts/förenings livet skulle fortsätta fungera för ungdomar men nu precis före jul har vi fått utökade restriktioner och den möjligheten har försvunnit. Staten har tagit fram stödåtgärder för att stötta oss ekonomiskt men just nu lever

vi med restriktioner kring träning och all form av extern tävling och lägerverksamhet med ett stoppdatum 30 juni 2021 och med ett totalstopp i första hand t o m 24 januari . För allt , som drabbar era föreningar ekonomiskt, SÖK bidrag via Idrottsmedel på Idrotten-on-line. Förlorade intäkter pga inställda arrangemang, verksamheter som inte varit tillåtna mm mm. Ansökningsperioden gäller ekonomiska "förluster" under oktober- december 2020 och ansökan är öppen under perioden 15-26 januari. 

 

 -Nytt år, nya utmaningar !

Tävlingsverksamhet
Under januari 2021 kommer förklarligt inga inbjudningstävlingar att ordnas. Tyvärr inget UGP eller andra trevliga tillställningar MEN det är viktigt att vi håller igång "nerven" i vår verksamhet . Alla är riktigt, riktigt sugna på att få komma upp på startpallarna igen. Teoriundervisning på distans, utomhusträning eller landträning på egen hand kan vara lämpliga aktiviteter.

I Östsvenska beviljar vi gärna sanktion för "Temporär-race" , som är en möjlighet att göra officiella resultat på enklast möjliga sätt, så snart den mest akuta situationen är löst .Två banor, minimalt med funktionärer, på träningstid , eltid eller manuell tidtagning. Läs mer här 

Glöm inte deltaga i Sverige Simmar 2.0 som administreras av simförbundet. Tävlingen är aviserad att gälla under januari men kommer förhoppningsvis att flyttas framåt.

I februari är det Sweden Swim Cup som gäller med lite annat upplägg. 

Vi kan inget säga om när allt ska bli "normalt" igen men vi kan lova att vi ska göra vårt bästa för att underlätta tävlingsverksamhet på olika sätt. 

 

Utbildning
Vi genomför vår första digitala Simidrottsledarutbildning med start den 16 januari. Teori via webben och praktik praktiskt i någon form. Läs mer här.

Föreningsträffar
Östsvenska Simförbundet planerar att genomföra 2021 års årsmöte på enklast möjliga sätt via webben lördagen 6 mars .

MEN
boka redan nu in 27-28 augusti då vi räknar med att "livet har återvänt " och att vi kan bjuda på ett riktigt bra LIVE-HÖSTMÖTE med duktiga och inspirerande föreläsare för organisationsledare, tränare, unga ledare . Det ska finnas något matnyttigt för ALLA.

Allmänt
Från och med 1 januari 2021 finns det bara en simklubb i Oskarshamn. SK Blåkulla ansluter sig till Oskarshamns SS. 

Pia Yman
är funktionärsansvarig i distriktet från och med årsmötet 2021. Pia är förbundsfunktionär och kommer att vara behjälplig på olika sätt med regelfrågor och också vara en tillgång som tävlingsledare vid våra DM tävlingar om det finns behov. 

Nätverk
Under året har vi startat tre regionala nätverk i Östsvenska Simförbundet. Simkunnighetsnätverk, Länsnätverk och Tränarnätverk . Engagera er gärna dessa för att få all information och för att kunna påverka !

 

Alla ni som oförtröttligt jobbar vidare trots restriktioner och sviktande ekonomi . Ni gör ett jättejobb för folkhälsan och för att våra ungdomar ska få möjlighet att ägna sig åt det som vi alla gillar SIMIDROTT!

NU hoppas vi på ett bra 2021!

En skön Julhelg och ett klart bättre 2021 önskar vi er alla i Östsvenska Simförbundets medlemsföreningar!

Vänliga Hälsningar!
Styrelsen i Östsvenska Simförbundet!

Skribent: Fredrik Isberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Östsvenska Simförbundet
Jönköpings SS, Elmiavägen 4
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0104590325
E-post: ostsvenska@svensksim...

Se all info