Hoppa till sidans innehåll

Hem

Utveckling av länstrofén

06 MAR 2019 14:50
  • Uppdaterad: 06 MAR 2019 14:50

I lördags den 2 mars arrangerade Östsvenska Simförbundet i samarbete med Värnamo Simsällskap, årets upplaga av länstrofén, en tävlingsform för barn/ungdomar i åldrarna 11-14 år. Deltagarna representerar och tävlar för sitt län istället för sin egen förening. Det finns totalt fyra olika län i Östsvenska Simförbundet: Kalmar-, Jönköpings-, Kronobergs- och Östergötlands län. Varje län deltar med två simmare/gren och varje simmare får som mest simma tre individuella grenar.

I och med denna tävling skapas ett naturligt samarbete mellan föreningarna i respektive län. Detta gör att varje län exempelvis även arrangerar aktiviteter, gemensamma träningsdagar och läger inför och efter länstrofén.

Värnamo Simsällskap fick för första gången äran att arrangera länstrofén och gick in med stort hjärta och engagemang för att höja upplevelsen för simmare och ledare. Nytt för i år var bland annat en officiell invigning där simmarna stod uppradade runt bassängen och tränarna fick gå inmarch. Efter inmarchen var det gemensam uppvärmning för både simmare och tränare, innan funktionärerna fick inta sina platser.


Invigningen lättade verkligen upp stämningen och vi tror att både simmare (och ledare) kunde slappna av inför sina tävlingslopp.

Inför varje gren var det inmarch till musik och presentation av simmarna. Tävlingarnas "speakers" försökte också lyfta simmarnas prestationer i förhållande till exempelvis deras personliga rekord och hur de genomförde distanserna tekniskt sett.

Efter tävlingarna var slut begav sig samtliga simmare och ledare till en kamratmåltid, där det utöver middag även bjöds på tävlingar (mellan tränarna medan simmarna hejade), kahoot (för simmarna), fotobås och självklart prisutdelningar!

Kul att se när ett redan befintligt tävlingsarrangemang kan utvecklas på så många olika sätt som länstrofén gjorde i Värnamo detta året!

– Det var verkligen en god stämning både i simhallen och under kamratmåltiden. Länstrofén blev en simfest att minnas, säger Niclas Stensson i Värnamo Simsällskap.

– Det var världsklass på arrangemanget. Värnamo Simsällskap gjorde ett fantastiskt jobb, säger en nöjd Martin Harlenbäck från Östsvenska Simförbundet efter tävlingen.

Skribent: Martin Harlenbäck
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Östsvenska Simförbundet
Jönköpings SS, Elmiavägen 4
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0104590325
E-post: ostsvenska@svensksim...

Se all info