Hoppa till sidans innehåll

Hem

Riktlinjer till arrangemang och verksamheten för föreningar och distrikt pga Coronaviruset

13 MAR 2020 10:58
Med anledning av coronaviruset har regeringen beslutat att alla evenemang och folksamlingar med över 500 personer förbjuds tills vidare. Beslutet gäller tills vidare och gäller för hela landet, såväl inomhus- som utomhusevenemang.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2020 10:58

Svensk Simidrotts hemsida har du hela texten med bra länkar till Regeringens beslut, Folkhälsomyndigheter, 1177.se m.fl. Dessa riktlinjer är i framtagna efter gårdagens mötet med RF och alla Specialidrottsförbund.

Märk väl att de olika idrottsförbunden har frihet att ta fram egna restriktioner. Så det kan skilja sig om era barn är med i andra idrotter. Viktigaste direktivet vi ska förhålla oss till är att alla arrangemang som samlar 500 personer eller fler är förbjudna. Det är straffbart att arrangera sådan. Regeln gäller tills vidare och regeringen kommer att informera när den tas bort. För din egen del ska du stanna hemma om du är sjuk, dvs om du har hosta, nysningar och har förkylningssymptom.

En fråga som kan komma upp är att alla skolor fortfarande är öppna. Anledningen till det enligt skolministern (som lyssnar på expertisen) är att barnen troligtvis ändå hade träffats och gör det redan. Föräldrar till barnen som har jobb inom vård och samhällsfunktioner behöver fortfarande kunna gå till sina jobb för att inte samhället ska stanna.
Den tredje och tunga anledningen är att barnens mor och farföräldrar inte ska behöva rycka in och passa sina barnbarn eftersom de kan vara i riskkategorin. Tänk till själv när era barn ska hämta och lämnas till träningen. En god idé är nog att ge mor och farföräldrar ledigt i dessa sysslor en tid framöver.

I skrivande stund har vi tänkt genomföra våra Simidrottsledarutbildningar eftersom de ryms inom riktlinjerna. Om läget förändras informerar vi om det.

Självklart bevakar vi läget hela tiden och kommer ut med mer information när läget förändras.

 

Ta hand om varandra, stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna samt nys och hosta i armvecket. Vi ses snart igen vid någon bassängkant.

Ha en skön helg!
/Fredrik Isberg - Utvecklingskonsulent i Östsvenska distriktet.

Skribent: Fredrik Isberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Östsvenska Simförbundet
Jönköpings SS, Elmiavägen 4
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0104590325
E-post: ostsvenska@svensksim...

Se all info