Hoppa till sidans innehåll

Hem

Redovisning från Unga Ledare träff 4/11

16 NOV 2017 20:21
  • Skapad: 16 NOV 2017 20:21

Samtidigt som SM i simning, under lördagen den 4 november, arrangerade Svensk Simidrotts utvecklingskonsulent Martin Harlenbäck och Smålandsidrottens David Faxå, en träff för 26 Unga Ledare från Östsvenska Simförbundets föreningar. Dagen inleddes med fika och presentationer, följt av att vi pratade om strategi 2025 med intressanta diskussioner kring hur vi ska kunna göra en förflyttning från triangel till rektangel för att på så vis bedriva en verksamhet för så många som möjligt så länge som möjligt.

Därefter hade vi grupparbeten kring inkludering och jämställdhet samt vilka normer det finns och vad som är typiskt för simidrotten. Alla delar vi pratade om samt nedslag från gruppdiskussionerna går att läsa i dokumentationen från träffen (se pdf här…).

Efter lunch fick vi besök av LASS Linköpings elittränare Niklas Larsson, som föreläste om simteknik i fjärilsim och bröstsim. Där fick vi väldigt bra och konkreta tips på vad som är viktigt att tänka på i de olika simsätten. Niklas svarade även på frågor från deltagarna och det märktes att alla var intresserade av att få ta del av hans kunskap.

Därefter fortsatte diskussionerna kring vilka förändringar vi redan gjort samt vilka vi kan komma att behöva göra för att på bästa sätt möta framtiden. Utöver fortsatta gruppdiskussioner kring framtidens syn på träning och tävling fick deltagarna i storgrupp hålla upp gröna eller röda papper beroende på om de höll med eller inte i olika uttalanden, vilket även detta följdes av intressanta diskussioner.

Som en sista krydda fick vi ett uppskattat besök av förbundskapten Ulrika Sandmark som föreläste om sitt ledarskap. Hon pratade först om hur strukturen kring landslagsverksamheten ser ut. Därefter tog hon upp de saker som hon tycker är viktigast i ledarskap och coaching. Inte helt oväntat handlar det om att ha ett stort engagemang, men hon pratade även varmt om hur viktigt det är att vara målmedveten, delaktig, kunnig, öppen och kanske framförallt att ha kul tillsammans!

Som avslutning på dagen gick vi in till Rosenlundsbadet och fick se finalpasset av SM. En fin uppvisning av JSS konstsimmare, följt av inspirerande simningar av exempelvis Sarah Sjöström, Svenskt Juniorrekord av Björn Seeliger på 50 frisim samt det Svenska Rekordet av Victor Johansson på 1500 frisim.

Vi hade helt enkelt kul tillsammans under denna dag och ser fram emot liknande framtida träffar!

Om ni är ännu mer intresserade av vad vi gjorde kan ni alltså se dokumentationen från dagen kan ni se i pdf här (klicka…)

Skribent: Martin Harlenbäck
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Östsvenska Simförbundet
Jönköpings SS, Elmiavägen 4
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0104590325
E-post: ostsvenska@svensksim...

Se all info