Hoppa till sidans innehåll

Hem

Föreningsbesök med basutbildning i Tranås

28 MAJ 2018 09:06
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2018 08:59

I helgen var jag i Tranås och fick genom fyra styrelserepresentanter och sju ledare träffa en väldigt intressant förening i Tranås Simsällskap!

Vi började med att presentera oss för varandra följt av att jag pratade lite om Simidrottens Strategi 2025 och Simlinjen.

Därefter fick jag höra lite om deras verksamhet. Helt klart en förening som är "på gång" med växande grupper, en hög ambitionsnivå och spännande framtidsvisioner! Intressant!Ser fram emot att följa deras arbete framöver!

Vi pratade om hur en bra simidrottsledare ska vara och hittade några nyckelord:

Dessa nyckelord prioriterades sedan med följande resultat (följt av diskussioner):

Vi pratade även lite om olika metoder för inlärning, säkerhet i simhallen och Simningens ABC.

Sedan försökte vi oss på den nästan omöjliga uppgiften att prioritera alla dessa enormt viktiga moment i Simningens ABC utifrån vilka som är viktigast för att kunna simma:

Vi pratade även om olika inlärningsövningar i ryggsim, frisim och bröstsim. Främst med utgångspunkt i Simningens ABC och även filmerna som Utvecklingskonsulent Martin tagit fram (dessa filmer finns här… på Östsvenska Simförbundets hemsida)

Sedan avslutade vi självklart dagen med ett nästan ”obligatoriskt” besök i simbassängen. Oavsett förkunskaper så var alla väldigt positiva och testade olika övningar med glädje! Kul att se!

Ser fram emot att följa Tranås Simsällskap framöver och tackar för en trevlig dag!

Skribent: Martin Harlenbäck
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Östsvenska Simförbundet
Jönköpings SS, Elmiavägen 4
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0104590325
E-post: ostsvenska@svensksim...

Se all info