Hoppa till sidans innehåll

Hem

Kronobergscupen

29 JAN 2019 14:20
  • Skapad: 29 JAN 2019 14:20

De tävlingsaktiva simföreningarna i Kronobergs län (Alvesta SS, Markaryds SS, Älmhults SS, Ljungby SS och Växjö SS) har under ett flertal år haft ett samarbete. En del av detta är Kronobergscupen - en tävlingsform som utgår från Utmanarkonceptet i Simlinjens utvecklingsstadium 3 (Teknikinlärning och fysisk aktivitet). 

Simmarna tar medaljer utifrån stipulerade tider, där sista steget är cirka 15 % ifrån JDM-kval (vilket i sin tur är ca 15 % ifrån JSM-kval). Tävlingarna har heller inga startavgifter, då arrangemanget roterar mellan klubbarna och medaljerna finansieras av respektive föreningars avgifter.

Lördagen den 19 januari arrangerades denna tävlingsform med några nyheter för året.

De införde en helt ny lagkappsgren som alla simmare kunde anmäla sig till oavsett föreningstillhörighet. Därefter delades samtliga simmare in i olika lag, så att alla anmälda simmare på så vis fick träna på att simma lagkapp vid en tävlingssituation.

Efter tävlingarna (som pågick ca 2,5 timme) var slut på förmiddagen så bjöds det in till en efterföljande aktivitet. Under eftermiddagen (ca 3 timmar) blev det lunch, lek och bowling.

Parallellt med tävlingen och de efterföljande aktiviteterna så arrangerades en funktionärsutbildning för intresserade föräldrar och syskon.

Det går alltid att utveckla befintliga arrangemang och få till en så bra helhetslösning som möjligt. Tycker helt klart att detta var ett föredömligt test av nya enkla koncept och att föreningarna i Kronobergs län har någonting väldigt bra på gång.

Här ser vi ledarna från alla föreningarna, som arrangerade dagen!

Skribent: Martin Harlenbäck
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Östsvenska Simförbundet
Jönköpings SS, Elmiavägen 4
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0104590325
E-post: ostsvenska@svensksim...

Se all info