Hoppa till sidans innehåll

Årsmöteskonferens 2022!

17 DEC 2021 17:19
Årsmötet 2022 bäddar vi in med massor av fina föreläsningar som blir en första årskonferens där vi träffas fysiskt!!!
 • Uppdaterad: 18 MAR 2022 12:55

i Jönköping Scandic Elmia den 18 och 19 mars

Alla deltagarlistor och handlingar till årsmötet finns här!

Välkommen till Östsvenska Simförbundets årskonferens, en mötesplats för dig som vill lära och nätverka kring simidrott och hur vi utvecklar våra föreningars verksamhet. Allt för att stärka och motivera dig i föreningsarbetet mot en svensk simidrott i världsklass där alla kan simma. Årsmöteskonferensen genomförs i Jönköping den 18 och 19 mars 2022.

Årsmöteskonferensen 2022 erbjuder föreläsningar, valbara seminarier, årsmöte och framför allt en mötesplats där vi kan nätverka, lära, inspireras och motiveras till fortsatt föreningsarbete mot en svensk simidrott i världsklass där alla kan simma.

Presentation och bilder på föreläsarna har du på vår Facebooksida.

Syfte 
Att stärka och motivera dig i ditt föreningsarbete mot en svensk simidrott i världsklass där alla kan simma. Konferensen är en del i återstartsarbetet efter pandemin och innehåller programpunkter i ämnen som ledarskap, föreningsutveckling, simteknik, kost och framtidens tävlingar.

Målgrupp
Du som är ledare, föreningsledare, tränare, simlärare, ung ledare eller har andra uppdrag i någon förening inom Östsvenska Simförbundet.

Datum och plats
Årskonferensen hålls i Jönköping på Scandic Elmia från klockan 15.30 den 18 mars till klockan 16.00 den 19 mars.

Kostnad
400 kronor inklusive moms. I avgiften ingår logi i dubbelrum samt alla måltider under årskonferensen. Tillägg för enkelrum 200kr

Program
Se längre ner på sidan.

Anmälan
Anmäl dig idag, senast söndag 27/2 på nedan länk: 
https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1567334

Dina frågor besvaras av
Fredrik Isberg This is a mailto link eller 010-4590325.

Program
Med reservation för ändringar.

Presentation och bilder på föreläsarna har du på vår Facebooksida.

Fredag 18/3

15.30 Fika

16.00 Välkommen och introduktion
Östsvenska Simförbundets styrelse hälsar välkommen och ger praktisk information.

16.15 Valbart pass 1

 1. Simteknik och videoanalys
  Simteknik och viedoanalys, en föreläsning där Johan tar upp om hur man kan tänka för att implementera detta i träningen med syftet att få med sig så många som möjligt så länge som möjligt.
  Johan Setterberg, utvecklingskonsult för Norska Simförbundet sedan 2009 och har genom ett samarbete med Svenska och Norska simförbundet jobbat tillsammans med Rein Haljand från Estland för att förbättra simtekniken hos svenska och norska simmare.

 2. Att vara arbetsgivare i en ideell förening
  En föreläsning och workshop om att arbetsleda i ideell förening. Ta med dig dina och din förenings frågor till workshopen.
  Jonathan Kibebe, Rådgivare Bransch Idrott, Arbetsgivaralliansen.

 3. Vägen till din bästa prestation går genom magen
  Människans kropp är skapt för fysiskt arbete, men hur bra vi presterar påverkas till mycket stor del av det vi stoppar i oss. Under föreläsningen går vi igenom vad maten består av och varför kosten är så viktig. Vad händer egentligen i vår kropp när vi äter - eller inte äter – och tränar. Och vet du egentligen hur du med kost hjälper både återhämtning och minskar skaderisken?
  Cecilia Soto Thompson har en fil.mag i nutrition och livsmedelskemi, en fil.kand i psykologi och mer än tjugo års erfarenhet i friskvårdsbranschen. 

17.45 Paus

18.00 Unga vill vara med och påverka

Unga idag är hälsointresserade, samhällsengagerade och ställer rekordhöga krav på delaktighet. Det är en generation som förväntar sig möjlighet att påverka, visar Ungdomsbarometern 2021. Med utgångspunkt i den årligen återkommande studien Ungdomsbarometern tillsammans med samlad kunskap från andra undersökningar, är detta en inspirerande och lärorik inblick i ungas liv att dra nytta av i arbetet med ungdomar inom föreningsidrotten.

Sara Fröhling Lind är ansvarig för Ungdomsbarometerns studier inom livsstilsområdet och medförfattare till rapporten Unga och Idrott 2021.

Mingel, nätverkande och samtal om dagens program.

20.00 Middag följt av kvällsaktivitet

 

Lördag 19/3

09.00 Valbart pass 2

 1. Simteknikens grunder
  Utveckling av simteknik en av de viktigaste delarna hos en simmare. Under det här passet får du ta del av simteknikens grunder samt erfarenheter och tankar på temat från en simtränare med OS-meriter och som jobbat på elitnivå i svensk simning sedan 2004.

  Niclas Larsson, Elittränare för seniorer och juniorer i LASS Linköping

 2. Hur kan vi hjälpa våra ungdomar att prestera som bäst när det gäller som mest
  En föreläsning om idrottspsykologi och ledarskap på temat hur hjälper vi våra ungar att lyckas och göra det när det betyder som mest.
  Andreas Claesson, fil.kand. idrottspsykologi med tillhörande kurser i tillämpad idrottspsykologi, grundutbildad KBT-terapeut (steg 1) och en ledarskapsutbildning i OBM (Organizational Behavior Management). I över femton år har han arbetat med idrottspsykologi och ledarskap. Idag driver Andreas driver sin egen praktik och anlitas bland annat av RF, SOK, Svenska Simförbundet, AIK Fotboll och simföreningar. 

 3. Simkunnighet och elementär simmetodik - Carola Sjödin, författare av Simlärarboken 
  Carola Sjödin är ledamot i Svenska Simförbundets styrelse, är kontaktperson och mentor för Östsvenska simförbundet. Carola kommer att finnas med under hela konferensen för samtala och svara på frågor. Visste du att Carola har förflutet i distriktet både som simmare och ledare.

10.30 Paus

10.45 Östsvenska Simförbundets årsmöte

11.30 Lunch

12.30 Nyckeln till god talangutveckling

Det finns många åsikter om hur vi ska utveckla våra aktiva idrottare för att de ska få en så lång och framgångsrik karriär som möjligt. Men vad säger forskningen om talangutveckling och vad kännetecknar de starkaste talangutvecklingsmiljöerna? Lyssna till föreläsning med PG Fahlström, en av Sveriges mest kunniga inom området talangutveckling.

PG Fahlström, lektor vid Linnéuniversitetet i Växjö och har doktorerat på coaching inom idrott. Verksam som forskare i över 20 år och de senaste 10 åren har hans forskning till stor del fokuserats på talangutveckling och goda utvecklingsmiljöer.

14.00 Klubbvisa reflektioner och samtal utifrån helgens föreläsningar.

14.30 Simförbundsnytt och nya roller i förbundet
Svensk Simidrotts sportchef avslutar helgens konferens med senaste nytt och information om nya roller i förbundet samt svarar på dina frågor 

Ulrika Sandmark, sportchef hos Svensk Simidrott som bland annat arbetat med simning sedan 1991 både som elittränare på klubbnivå och som förbundskapten i simning i 8 år med 3 OS samt Projektledare för Olympisk offensiv tränarutveckling.

15.30 Avslutning och kaffe.

Skribent: Fredrik Isberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Östsvenska Simförbundet
Jönköpings SS, Elmiavägen 4
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0104590325
E-post: ostsvenska@svensksim...

Se all info