Hoppa till sidans innehåll

Poolkampen


Svenska Simförbundets gör en satsning på att öka intresset för vattenpolo.

Det gör man genom att på plats besöka föreningar. De som vill får prova att spela vattenpolo. Man trycker mycket på det man kallar Poolkampen. Poolkampen är ett väl genomarbetat koncept för vattenpolo. Precis som simlinjen är för simning. I Poolkampens material finns allt redan klart med tips och övningar för träning i alla nivåer. Det gör att man inte behöver kunna något om vattenpolo för att kunna starta verksamhet.

Den som jobbar med detta heter Szilard Pilcz. Han marknadsför och genomför ett event i de städer där det finns simning men ingen vattenpolo. Du når Szilard på den här adressen This is a mailto link

Första stället han var på i vårat distrikt var Falun. Här har han först träffat företrädare för föreningen, därefter har han kört ett pass i bassäng med de barn/ungdomar som ville prova på vattenpolo.

Dagen efter var han i Karlskoga och träffade företrädare för förening och distriktsförbundet (Ulf Högqvist) Efter detta möte kördes ett pass i bassäng med ett stort antal ungdomar.

Szilard har även varit i Karlstad och träffat både spelare och företrädare för föreningen. Här blev det matchspel istället för prova på verksamhet.

 

Falun: Bra väder, bra stämning och en god uppslutning av nyfikna

Karlskoga: Fantastisk uppslutning. Så många nyfikna så det blev trångt i bassängen. Ett väl genomfört pass för alla nyfikna

Karlstad: Inget prova på spel, matchträning med tips och goda råd istället

Uppdaterad: 08 JUL 2022 12:03 Skribent: Jan Olsson
E-post: Adressen Gömd

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

 

Postadress:
Mellansvenska Simförbundet
Idrottens Hus, Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 0104764835
E-post: kansli.mssf@vstmidro...

Se all info