Hoppa till sidans innehåll

Elitläger 2016


31 av Mellansvenskas bästa simmare tränade tillsammans i Eskilstuna 2-4 september.

Det började med ett medleypass på fredagen där alla simmare körde samma pass och fick vänja sig vid bassängen. Efter det checkade vi in på hotellet och åt middag.

Lördagen var det fullspäckat schema.

 

Dagen började med simning mellan 8-10 där ett längre frisimspass stod på menyn, simmarna delades in i 3 grupper och hade lite olika längd och starttider på passet. Efter simningen så var det hem till hotellet och dumpa grejerna och sätta sig i bilarna ut till Vilsta Friluftområde, där vi först åt lunch och sen spelade Bumberball. Som vanligt när man har att simmare att göra var det ingen som var riktigt vän med bollen, men tacklingarna var av högsta kvalité. Väldigt roligt och oväntat ansträngande får summera den aktiviteten.

 

 

Väl hemma igen hann man med ryggläge i ca 30min innan det var dags för andra simpasset, som var ett dual meet. Simmarna delades upp i 2 lag och skulle genomföra en grenordning på 10 grenar ( 3 simmare i varje heat från varje lag, varje simmare i laget simmar 2 grenar). Efter en väldigt jämn fight igenom grenarna så landade tillslut lagen på samma poäng, och det fick bli en lagkapp som avgjorde saken. 15x25 frisim och även den var så jämn det bara går. Men ’’lag bäst’’ ledda av Helena och Måns kammade hem det tillslut. Efter det var det middag och sen fick simmarna 1 lite längre kväll att umgås på.

På söndagen var det simträning 8-10 igen, simmarna delades in efter simsätt och simmade 4 olika pass. Niklas körde frisimmarna, Helena Ryggsimmarna, Måns Fjäril och Lina Bröstsim. Och det var bra drag i bassängen.

Efter träningen checkades det ut från hotellet, åts lunch och sedan var det rullstolsinnebandyturnering. Därefter så var det ca 1 h vila innan sista passet, som var ett högintensivt fyspass. Lite genomgång av övningar,  följt av ca 35 min fullt ös och 15 min rörlighet efter det. Klockren avslutning att ha alla simmarna dyblöta av svett.

 

 

Riktigt bra sammanhållning under hela helgen och det verkar som alla har haft kul.

Tränare under helgen var Helena Persson, Västerås SS, Lina Rosvall, Eskilstuna SK, Niklas Judell, Karlstads SS och Måns Stomvall, Eskilstuna SK.

 


 

 

Uppdaterad: 09 SEP 2016 13:01 Skribent: Michael Borlund

Postadress:
Mellansvenska Simförbundet
Idrottens Hus, Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 0104764835
E-post: This is a mailto link

Se all info