Hoppa till sidans innehåll

Mentorskapsprogrammet

14 FEB 2020 11:22
Vi har haft första träffen i Mentor – och Traineeprogrammet för Mellansvenska Simförbundet, i samarbete med Svenska Simförbundet.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2020 11:22

Följande mentorer och trainees är med i programmet: 

Mentor Trainee Trainee
Vitalik Gapanov, Upsala Olivia Franzén, Örebro Andreas Westerlund, Strängnäs
Helena Persson, Västerås Jakob Meeker, Eskilstuna Cecelina Nilsson, Söderhamn
Mikael Eriksson, Eskilstuna Fredrik Chail, Grums Matilda Bohman, Upsala
Tomas Källquist, Gävle Saga Bäckström, Strängnäs  
Azad Osman, Enköping Linn Roos, Borlänge  

Maria Edstedt och Erika Meeker från Mellansvenska Simförbundet organiserar mentorskapsprogrammet, och Ulrika Sandmark och Jenny Gustavsson är med för att stärka mentorerna i sina roller

 Vi träffades i Västerås i lördags 8 februari. Deltog gjorde 5 mentorer och 8 trainees. Föreläsare, inspiratör och coach var Annelie Östberg*, som med sitt energiska sätt fick alla engagerade och motiverade.

Under dagen fick alla lära känna varandra och diskussionerna och arbetet var mycket kring värdegrunder, hur jag är som ledare och vad jag förväntar mig av mig själv och min mentor.

Varje trainee har nu, tillsammans med sin mentor, börjat fundera på, och sätta upp sin individuella kort- och långsiktiga utvecklingsplan. De har också kommit överens om hur och när de ska stämma av och följa upp planen.

Mentorerna kommer att ha ett avstämningsmöte (antingen fysiskt möte eller via telefon) under april med Ulrika Sandmark för att diskutera deras jobb och utvecklingsplaner.

Vi i Mellansvenska jobbar med att försöka få till någon form av ungdomsläger under våren 2020 där trainees ska fungera som ansvariga tränare tillsammans med sina mentorer.

Sista helgen i augusti kommer mentorer, trainees och Anneli att träffas igen, i samband med vårt stora träningsläger i Älvdalen, för att jobba vidare med bland annat processerna kring feedback. Vi kommer även att återkomma om detta.

 

*Anneli är idrottspsykologsik rådgivare och har gått grundutbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT) med inriktning mot elitidrott och arbetar med prestationspsykologi inom idrott och näringsliv.

http://www.anneliostberg.se/

Skribent: Erika Meeker
E-post: Adressen Gömd

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

 

Postadress:
Mellansvenska Simförbundet
Idrottens Hus, Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 0104764835
E-post: kansli.mssf@vstmidro...

Se all info