Hoppa till sidans innehåll

Tips inför sommarsimskola

01 APR 2021 09:46
Det är viktigt att föreningarna bedriver sommarsimskola i sommar!
  • Skapad: 01 APR 2021 09:46

Sedan i mars 2020 har vi levt i och med en pandemi, och mycket har varit annorlunda, och många aktiviteter har varit inställda eller modifierade. Detta har lett till att simidrottsföreningarna haft ingen, eller begränsad simskola och simundervisning under drygt ett år.

Naturligtvis leder detta till att färre barn har fått bekanta sig med vatten, simning, och säkerhet i och kring vatten. Sommaren närmar sig, och det är viktigt att så många som möjligt nu får chansen att öva på sin vattenvana och simkunnighet under våren och sommaren så fler får möjlighet att kunna njuta av bad och simning under den tiden som det är möjlig på ett säkert sätt.

Föreningarna i Svenska Simförbundet behöver arrangera simskolor under sommaren 2021, för att se till att simkunnigheten fortsätter att öka i vårt land.

Till dig som är i en förening som ska eller vill arrangera simskola i sommar:

Bifogat finns tips och råd för att arrangera en bra simskola utomhus i sommar. Det kan vara i en bassäng ute, eller i öppet vatten i sjö, hav, älv, å eller liknande. Det är ganska stor skillnad att bedriva simundervisning ute och inne, och det är en del saker ni behöver tänka på.

Hör gärna av dig till din utvecklingskonsulent om ni behöver mer råd och svar på frågor, eller stöd i hur ni ska prata med er kommun angående simskola.

Det kan också finnas pengar att söka hos kommunerna för att bedriva simundervisning, eller andra sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar.

Läs den bifogade filen här

Skribent: Sara Johansson
E-post: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Mellannorrlands Simförbund
Johan Sundqvist, Långgatan 31
871 30 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mellannorrland@svens...

Se all info