Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan föreningar

04 OKT 2021 08:17
Svensk Simidrotts styrelse har tidigare under sommaren beslutat om ett inriktningsbeslut för förbundets samtliga idrotter samt kommit med ett förslag på nya tävlingsformer för barn till och med 12 år inom simning.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2021 08:17

Mellannorrland och Norrlands Simförbund vill bjuda in er föreningar till en träff där vi kan diskutera dessa förslag. Representanter från Svensk Simidrotts styrelse kommer att finnas med för att informera och svara på frågor.

Distrikten önskar att ni föreningar läser igenom dessa dokument och pratar igenom dem inom era verksamheter.

Vi uppmuntrar att ni tar er tid att prata och fråga medlemmarna inom era verksamheter (styrelsen, anställda, tränare/ledare och aktiva) för att kunna diskutera frågan på mötet.

Datum och tid: Tisdag den 26 oktober, 19.00-21.00
Anmälningslänk:  https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1533801

Inriktningsbeslut 

Inriktningsbeslutet ska visa på vilken riktning Svensk Simidrott ska gå gällande idrott för barn 12 år och yngre. Beslutet grundar sig i RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott. 

Här finner du inriktningsbeslutet

Tävlingsformer Simning 

År 2020 inkom en motion till Simförbundsmötet om att genomföra regeländringar för att kunna skapa enkla, snabba och roliga tävlingar för barn och ungdomar. 

Detta resulterade i att en arbetsgrupp tillsattes och har nu jobbat fram ett förslag med två instegsnivåer. Båda nivåerna kan användas för nybörjare oavsett ålder men ska vara den primära inriktningen för barn till och med 12 år. 

Här finner du förslaget på nya tävlingsformer. 

Skribent: Sara Johansson
E-post: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Mellannorrlands Simförbund
Johan Sundqvist, Långgatan 31
871 30 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mellannorrland@svens...

Se all info