Hoppa till sidans innehåll

Föreningar kan ansöka om kompensationsstöd

30 APR 2020 08:27
Den 1 maj öppnar RF ansökan om kompensationsstöd för idrottsföreningar. Kompensationsstödet är en del av regeringens krispaket till idrottsrörelsen och dess syftet är att ge föreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrott.
  • Skapad: 30 APR 2020 08:27

Särskilt viktigt är att värna idrottsverksamhet och evenemang som bedrivs för och till förmån för barn- och ungdomsidrotten.

  • Resurserna ska i första hand kompensera för kostnader och förlorade intäkter som uppstått kring verksamhet och evenemang för barn- och ungdomar. Detta i enlighet med både idrottsrörelsens och statens syfte med idrottsanslaget.
  • I andra hand bör verksamhet som genomförs där en majoritet av överskottet är tänkt att nyttjas för barn- och ungdomsidrotten kompenseras.

Stöd kan även tilldelas föreningsverksamhet som inte avser barn- och ungdomsidrott, om föreningens överlevnad och framtida verksamhet är hotad.

Observera att förlorade intäkter eller merkostnader för föreningen under den aktuella perioden (12 mars till 30 juni) måste uppgå till minst 15 000 kr totalt.

Förening kan söka stöd för följande:

  • Evenemang och verksamhet, enligt nedanstående punkter, som föreningen ansvarar för och som påverkats ekonomiskt under perioden 12 mars till 30 juni 2020.
  • Faktiska merkostnader som inte kunnat undvikas när evenemang/verksamhet har ställts in, reducerats i omfattning eller skjutits upp.
  • Uteblivna intäkter som inte kan fås igen för verksamhet och/eller evenemang som ställts in eller genomförts med reducerat deltagande/publik.
  • Uteblivna intäkter för föreningsverksamhet där intäkter för att delta tas in löpande. Exempelvis deltagarintäkter som banhyra, greenfeespel och lektionsverksamhet.

Ansökan är öppen mellan 1 maj och 15 maj.

Föreningar ansöker i IdrottOnline, fliken Idrottsmedel. För att få söka krävs att föreningens förlorade intäkter eller merkostnader är på minst 15 000 kronor mellan 12 mars och 30 juni.


Här hittar du mer info om kompensationsstöd till IF. För frågor kontakta This is a mailto link

Skribent: Sara Johansson
E-post: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Mellannorrlands Simförbund
Johan Sundqvist, Långgatan 31
871 30 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mellannorrland@svens...

Se all info