Hoppa till sidans innehåll

Simidrottsforum Norr 2020

02 SEP 2020 17:19
Stort tack till samtliga som deltog och bidrog till ett lyckat Simidrottsforum Norr!
  • Skapad: 02 SEP 2020 17:19

Den 29-30 augusti genomförde Norrlands och Mellannorrlands Simförbund ett gemensamt Simidrottsforum i Umeå. På forumet fanns 13 stycken föreningar representerade från våra distrikt bland de 33 deltagarna. Forumet genomfördes i mindre format än föregående år på grund av den rådande pandemin. 

Under lördagen inledde den föredetta paralympikern Mikael Fredriksson forumet med att föreläsa kring parasimning. Han berättade om allt från klassificering inom parasimning till hur en förening kan gå tillväga för att starta upp och rekrytera till en parasimsverksamhet. 

Efter lunchen berättade Simon Sjödin om sin resa som elitsimmare och vad som har fått honom att stanna kvar inom simningen. Efter Simon var Spårvägen Sim på besök i år igen, denna gång för att berätta kring sitt upplägg Ungdomsgruppen. André Magnusson och Jonatan Wik från Spårvägen visade hur dem i sin förening arbetar för att eliminera selektering upp till 17 års ålder. 

Deltagarna delade sedan upp sig och ena gruppen stannade kvar med Spårvägen som tillsammans med Michelle Asprou och Simon Sjödin pratade kring hur vi kan arbeta för att behålla simmare, från simkunnig till elit. Den andra gruppen fick tillsammans med RF-SISU och gästföreläsare från Umeå Gymnastikförening diskutera kring utveckling av sina föreningar samt rekrytering av ledare.

Inledande på söndagen kunde deltagarna välja mellan att diskutera tävlingskalendern 2021 eller barnkonventionens innebäran för föreningar. Efter förmiddagens fika fick deltagarna välja mellan att diskutera utbildingsläget i distrikten eller anläggning tillsammans med Härnösands Johan Sundqvist. Dagen avslutades med en gemensam paneldebatt där deltagarna diskuterade mycket kring tävlingsläget i den rådande pandemin.   

Stort tack till alla som deltog och bidrog till att vi fick en utvecklande och lärorik helg!

Skribent: Sara Johansson
E-post: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Mellannorrlands Simförbund
Johan Sundqvist, Långgatan 31
871 30 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mellannorrland@svens...

Se all info