Hem / Simidrott - Mer för fler / Goda exempel / Simsportkollo i Neptun

Simsportkollo i Neptun

När det fortfarande var sommar besökte projektet "Simidrott - mer för fler" Eriksdalsbadet, och Neptuns Simsportkollo. 

Hela sommaren, en vecka i taget, bedrivs verksamhet med 4 simidrotter och ungefär 15 deltagare per grupp. Vissa veckor är det så många barn att de har två eller tre parallella kollogrupper. 

När vi hälsade på var det konstsim och simhopp på programmet efter obligatoriska 200m. Under hela träningen ligger "Övningsbank Simidrottsskola" uppslagen på kanten. 

Ledarna, som alla leder alla simidrotter, tycker att övningsbanken fungerar fint till de grupper som de har, och att det är förhållandevis enkelt att leda de simidrotter som de inte själva leder i första hand. 

Här övas konstism

Och här också

Och så lite simhopp

Varje sommar är det ungefär 150 barn och ungdomar som deltar på kollot. Vissa kommer tillbaka flera år i rad, och det har funnits simsportkollo i Neptun åtmistonne sedan 2009. Alltså i 10 år minst!

Det är full fart på kanten och i vattnet, och deltagarna delas in i grupper som tränar med hög intensitet innan de byter simidrott och fortsätter att träna med högt fokus innan det är mellanmål. 

De här sköna simidrottarna upplyser mig om att det är roligare att träna flera simidrotter på det här sättet, än att bara få ha en åt gången. Det är en blandning av deltagare som simidrottar i Neptuns ordinarie verksamhet, och de som bara är med på somrarna. 

Det var otroligt kul att få besöka ert kollo! Tack Walter och kolloledare för otroligt trevligt bemötande! Det är fantastiskt spännande att se hur bra det fungerar att använda alla våra simidrotter! 

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga