Hoppa till sidans innehåll

Magnusson till landslaget


 

Johan Magnusson

Foto: Emma Rodling

Ägirs Open Water-simmare Johan Magnusson är uttagen till öppna tyska mästerskapen. Open Water är stort i Tyskland och tufft motstånd väntar för förstaårssenioren Magnusson.
 

Redan i fjol fanns Magnusson med och tog en tredjeplats vid mästerskapet, då i klassen herrar 19 år.
 
– I stort sett är det hela europaeliten som finns på plats. Så det blir tufft, säger Johan Magnusson, som nu är förstaårssenior.
 
Mästerskapet avgörs i midsommarhelgen. Open Water-simmaren Magnusson har ställt in siktet på klasserna 2,5 samt 5 och 10 kilometer.
 
– Jag tror inte att det blir 25 kilometer. Helt klart kan det bli aktuellt på sikt, men då krävs det lite mera träning först.
 
Den nu 20-årige Magnusson gör också landslagsdebut "på riktigt" i Rostock.
 
– Ja, det är mitt första officiella landslagsuppdrag. Jag har varit med i en del sammanhang tidigare och fått ta någon bild med landslagströjan, men det här är mitt första officiella uppdrag.
 
Den här gången är han uttagen tillsammans med fyra andra svenska simmare; Tim Arnesson från Mölndal samt Skåretjejerna Ellen Ohlsson, Madeleine Rydqvist och Fanny Andersson.
 
– Nu ska jag träna på som vanligt på lite kortare distanser och försöka hålla mig frisk. Till helgen är det Speedo Open i Mölndal. Då blir det 1 500 meter så jag får känna lite på formen.
 
– Annars är Vansbrosimningen den stora måltävlingen för säsongen, helt klart, säger Johan Magnusson.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:52 Skribent: Anna Hammar

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...