Hoppa till sidans innehåll

Swim the Arctic Circle genomförd i helgen

16 JUL 2012 14:21

Två dagars tävlingssimningen SAC blev ett steg framåt för arrangörerna på Juoksengi.
  • Skapad: 16 JUL 2012 14:21

Reslutat hittar ni här.

Här simmade man både på Polcirkeln och den svensk-finska nationsgränsen i Torneälven  som bjöd på 16,5 grader. -  Vi utvecklar produkten SAC och har en strategi som sträcker sig tio år framåt i tiden.

Det säger byaföreningens ordförande Tomas Westerberg som nu infört en två dagars event med första kvällen tävling på den finska sidan och nästa förmiddag, då simmar man i Sverige.

14 tappra ställde upp i den första tävlingen över 1 400 m, varav fem kvinnor. Det fanns även deltagare från de sydligare delarna av både Finland och Sverige. Andra dagen tio fler som simmade 2 500 m. Eller totalt fullföljde 38. SAC börjar få genomslag trots att den nu arrangeras bara för andra året.

Det var bra tider som presterades och medströms underlättar naturligtvis simningen i älven. Arrangörerna har många följebåtar som ett led i hög säkerhet i SAC. Inför 2013 säger tävlingsledaren Roland Niska följande:

-Vi fortsätter att förbättra och effektivisera jobbet med bana, och sedan finns det alltid anledning att finslipa logistiken och samordning. Samverkan med förbunden i Stockholm och Helsingfors är bra liksom Vansbrosimningen. Detta kan bli ännu bättre, men vi är en ideellt arbetande förening och arbetar utifrån de resurserna.

-Vi räknar med att behålla samma tidpunkt nästa år och har redan konkreta idéer för 2013, fastslår Roland Niska.

Hård kamp mellan ettan och tvåan i fredagskvällens tävling där ledarbåten går i täten.

Hård kamp mellan ettan och tvåan i fredagskvällens tävling där ledarbåten går i täten.

En tätkvartett poserar kort efter målgången på 2 500 m

En tätkvartett poserar kort efter målgången på 2 500 m. Kanalsimmerskan Anna-Carin Nordin i manligt simsällskap omgiven av  Samuli Keisu, Kim Harju och Christer Kågström.

 

SAC sauna

Denna nya mobila bastu (3 x 8 m) med dam- och herrsektion fick högt betyg av Pirjo Ruutianinen, Arctic Thriatlon. En frisk satsning av byaföreningen.

Skribent: Andrea Davidsson

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...