Hoppa till sidans innehåll

Sverige firade stora triumfer på NM i Danmark

13 AUG 2017 19:39
När helgens Nordiska Mästerskap genomfördes i danska Middelfart så tog Sverige hand om de flesta medaljerna. Med starka avslut och taktiska simningar så bärgades sju medaljer av de blågula deltagarna.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2017 09:25

Tävlingarna startade i lördags med 5K och trots mängder av brännmaneter så fanns det ingen som kunde hindra Christoffer Jedel och Elliott Sodemann att ta hand om de första platserna före närmsta konkurrent Peter Mandrup Madsen. Alexander Berggren hamnade precis utanför prispallen. Med i juniorklassen var också Jönköpings Marcus Holmquist som i sin debut tog tredjeplatsen. Då Elliot fortfarande är junior så korades han som Nordisk junior mästare på distansen.

Medaljerna fortsatte sedan att trilla in på den dubbla distansen, 10 kilometer. Med en förstärkning av Ellen Olsson, som dagen innan segrade i Kalmar, så fanns det inget som kunde stoppa henne idag heller. Klar seger och totalfemma och seger i seniorklassen blev hennes resultat. Elin Thörner, Karlstad, kämpade på ensam och klarade av sin mästerskapsdebut med bravur. 

I herrklassen var det ingen idag som kunde rubba Elliot från att ta hem segern och guldmedaljen. Med ett ryck strax innan 7500 meter gick han ifrån de övriga och kunde ohotat ta sig över mållinjen. Med en andra medalj på lika många dagar tog Christoffer hand om bronsmedaljen. Peter Mandrup Madsen såg till att prispallen bestog av samma personer som på 5K då han kom tvåa. Även idag så simmade Alexander in på en hedrande fjärdeplats.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att de svenska simmarna levererade på mästerskapet. Sju medaljer och bra prestationer av alla simmarna som var på plats i Danmark. Grattis och strålande simmat !!

   

Skribent: Hasse Nilsson

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...