Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån Målgången i herrklassen SM öppet vatten 5 km Norrköping 2016.

SM-Guld till Emma Och Oskar!

11 JUL 2016 21:06
Vid årets SM i Öppet Vatten gick guldmedaljerna till Emma Rotstam från Järfälla SS och till Helsingborgs Simsällskaps Oskar Nordstrand. Simningarna avgjordes i Motala ström under årets SM-vecka. Banan var på 1 km och som simmades fem varv.
  • Uppdaterad: 14 JUL 2016 12:51

Tävlingen inleddes med ett startdyk och positionerna var viktiga då första vändningsbojen var placerad redan efter ett tjugotal sekunder. Ganska snart gick en klunga på åtta simmare loss från de övriga och i den låg alla förhandsfavoriterna och till en början bara låg och bevakade varandra. När det drog ihop sig till sista varvet ökades farten och mot mål spurtades det vilt och den som lyckades sätta handen först i målplattan var Oskar Nordstrand. 16 hundradelar efter kom Anton Björck-Teucher som hade tuffa lopp i kroppen från helgens Vansbrosimning. Bronsmedaljen gick till Alexander Berggren strax före årets JSM vinnare Elliot Soodermann från Malmö KK.

Damklassen var mer utspridd och precis som herrarna fick de kämpa i motströmmen som gjorde de fem kilometrarna till en tuff utmaning för deltagarna. Årets Svenska mästarinna från Järfälla Simsällskap blev, efter en övertygande och stark simning, Emma Rotstam före en lika klar silvermedaljör vid namn Angela Fox. På tredje plats simmade Rebecka Bergström in och fullbordade 2016 års prispall. 

Alla resultaten hittar du på : http://antelope.livetiming.se/competition/TCu5iaYSe8K3oGa7T

Skribent: Hasse Nilsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...