Hoppa till sidans innehåll

Riddarfjärdssimningen

22 AUG 2016 09:28
För 37.e gången genomfördes Riddarfjärdssimningen mitt i centrala Stockholm och som tävlingens arrangörer sa "-Vi är otroligt stolta över vår huvudstad som har sådant rent vatten att vi kan simma mitt i stan".
  • Skapad: 22 AUG 2016 09:28

 Nytt för i år var att distansen hade ökat med 700 meter och simmarna hade 3200 meter som skulle avverkas med stadshuset som siluett och riktmärke. Även om vattnet låg blankt och stilla på morgonen så var det en tuff simning med strömvirvlar och småvågor som utmanade deltagarna från start till mål. Deltagarantalet och antalet simmare vid start var högre än förra sommaren och förutsättningarna i det fina vädret var goda för en spännande tävling.

På startlinjen stod förra veckans segrarinna av Lögastrandsimningen Laura Lajunen och hon tog sin andra raka vinst i HEAD Open Water Trophy då hon simmade de drygt tre kilometer långa banan på 41.26.49 och var klart först i mål av de kvinnliga deltagarna. Den flitigt tävlande Åsa Annerstedt, som segrade i årets Vansbrosimning, simmade drygt en minut långsammare och var med den insatsen näst snabbast och blev tvåa. Den sista pallplatsen tog Järfällas Emma Rotstam hand om. Årets svenska mästarinna i Öppet Vatten under SM-veckan i Norrköping nådde mållinjen och klockades för 44.36.00.

Bland herrarna så var det en liten klunga på fyra simmare som efter ett par kilometer hade en lucka före nästa lilla grupp. Längst fram och med full kontroll så hade Simon Wanna inlett med en snabb simning från start och simmade med så pass hög och jämn hastighet att ingen av de övriga kunde hänga på. Wanna kunde i ensam majestät ta sig i mål och årets segertid skrevs till 36.11.50. Desto jämnare var kampen om silvermedaljen och med en stark spurt tog Helsingborgs Kristian Kron hand om den strax före Anton Björk-Teucher som fick dagens tredjeplats.

Totalt sett var det ett lyckat och bra arrangemang och förutom HOWT distansen hade tävlingen ytterligare ett lopp på 1609 meter och där segrade Elvira Eklund Ramböl och hemmasimmaren Håkan Agnell.

Skribent: Hasse Nilsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...