Hoppa till sidans innehåll

Lögastrandsimningen har simmats för hundrade gången

16 AUG 2016 11:09
Lögastrandsimningen arrangerades för hundrade gången. Då slogs rekordtiderna – på både dam- och herrsidan.
- Jag kom bara hit för att simma fort, säger vinnaren Simon Wanna.
Det blir att käka på McDonalds nu, skrattar Laura Lajunen.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2016 11:17

Med en vattentemperatur på 17.5 grader och ett regnväder som hade dragit förbi och ersätts med ett bra simmarväder så låg jubileumstävlingens banrekord risigt till. Såg man på startlistan så var det en hel del nya namn som tidigare inte varit med i de tidigare deltävlingarna tillsammans med de som ligger högt upp i poängtabellen. När starten gick stack Simon Wanna iväg direkt och ingen lyckades hänga på och han kunde inkassera ytterligare fjorton nya poäng i årets HOWT. Trots att han simmade ensam så gick det fort och han klockades till 32.32.47 vilket var ett nytt banrekord. Den tidigare rekordhållaren Anton Björk-Teucher, som dagen innan kämpade i Kalmars kanaler, kunde inte ge Simon en match och simmade in på en tredjeplats efter hemmasimmaren Lukas Steiner som var minuten efter segraren Wanna. På damsidan var fjolårsmästarinnan Laura Lajunen även i år den som var starkast och kunde i ensam majestät simma in mot mål och klockades med den nya rekordtiden 37.27.79. En bassänglängd senare kämpade fyra simmare om de övriga pallplatserna. Åsa Annerstedt och Frida Berggren fick idag känna sig besegrade då VSS Clara Wiman tog hand om tredjeplatsen och klubbkompisen Vera De Paiva Vilaca tog silver i årets Lögastrandsimning.

Efter tävlingen försökte tävlingsledaren Janne Olson förklara hur rekordtiderna kunde slås under den hundrade upplagan av Lögastrandsimningen.
Dels lite på hur banan läggs. Det är ingen millimeterprecision där. Sedan har ju väderförhållandet varit perfekt, förutom att det var kallt i vattnet. Men de som simmar riktigt snabbt berörs inte av det. Det var dessutom nästan helt platt vatten och då är det klart att det blir bra tider, säger han.
Nästa vecka avgörs årets HEAD Open Water Trophy med tävlingarna Riddarfjärdssimningen och Göteborg Simmet.

Resultat från tävlingen hittar du här:

http://www.tidtagning.se/taevlingslista/taevlingar-2016/468-simmarsoendagen-2016

Skribent: Hasse Nilsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...