Hoppa till sidans innehåll

Kalmar Kanalsimning, Kanalstafett & Tri4Fun

10 OKT 2014 16:34
Lördagen den 9 augusti, i samband med Kalmar Stadsfest, gick Kalmar Kanalsimning av stapeln.
  • Skapad: 10 OKT 2014 16:34

Redan på fredagen kom våra inbjudna simstjärnor, Johanna Sjöberg, Martina Granström och Stefan Nystrand, till Kalmar för att hålla i ett träningspass för våra ungdomar. Efter en timmes träning följt av autografskrivande var det dags för våra vuxna deltagare i Kanalsimningen att slipa på tekniken. Det var ett mycket uppskattat träningspass både för ungdomarna och för de vuxna. Tack Johanna, Stefan och Martina.

0120_tri4fun_running_450wLördagen innehöll först en triathlontävling för ungdomar mellan 7 och 15 år. Tri4Fun-Kalmar genomfördes för andra året i rad och i år hade vi även lyckats få till cykelmomentet. 98 ungdomar stod på startlinjen denna förmiddag vilket var en ökning med ca 30 % mot föregående år.

0378_children_swimstars_450w

(För stor bild, klicka här)
Pristagarna fick sedan motta sin pokal inför ett fullsatt stortorg. Det var en härlig start på en vecka full av triathlon i Kalmar.

 

Kanalstafetten

0503_Stafett_start_450w

(För stor bild, klicka här)
Nytt för i år var Kanalstafetten där 13 lag gjorde upp i 4*75 meter tvärs över kanalen. Det blev en riktig publiksuccé och det var så roligt att följa tävlingen.

0515_stafettstart_mage_450wNågra simmare gjorde magplask, några simmade in på fel bana och några simmade in i linan men alla kom upp glada och fortsatte ivrigt att heja på sina lagkamrater. Företag, föreningar och privatpersoner ställde upp med sina lag och tävlingen avgjordes först i tre försöksheat där de sex snabbaste lagen gick vidare till en final.

På prispallen stod till slut Brandkåren, Team Lördag och Amfibis- Anonymous. Ett vandringspris delades också ut från Westholms glasstudio som var specialdesignat för Kanalstafetten. Redan dagen efter fick vi in anmälningar från flera lag till Kanalstafetten 2015.

0675_Kanalstart_450w

(För stor bild, klicka här)
Efter stafetten var det dags för det mer traditionella loppet, Kalmar Kanalsimning - 1800 meter. Även i år slog vi deltagarrekord med 236 deltagare på startlinjen sammanlagt i de båda loppen. På damsidan vann Una Finnman SK Triton före Thilda Larsson Uddevalla Sim. Fyran från föregående år, Martina Granstöm Jönköping, knep tredjeplatsen.

På herrsidan fick trean från 2013, Anton Björck Teuscher från Karlstad SS, kliva högst upp på prispallen. Ettan från föregående år, Gusten Eriksson, Motala SS, hamnade på en andra plats och Mike Thorén också Motala knep bronset efter en tät fight med Simon Plato, Helsingborgs SS.

Den ofrivillige simmaren

Under våren har tre lokala profiler fått hjälp med sin simning samtidigt som man har kunnat följa deras träning mot målet på olika sociala medier. En av dem var Malin Wollin. Malin hade även i år startat en insamling innan loppet och kämpade sig igenom bro för bro och när hon kom i mål hade hon samlat in 25 020 KRONOR till Barncancerfonden. Bra jobbat!

Se artikel i Kalmarposten, här

Nästa år kommer Kanalsimningen gå av stapeln lördagen den 8 augusti. Vi ses då!


Malin Fredriksson

Kalmar S

Skribent: Lars Modin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...