Hoppa till sidans innehåll

Göteborg Simmet

22 AUG 2016 09:37
Sista tävlingen för året har nu ägt rum, och det i Göteborg och Göteborg Simmet. Distansen för dagen var 5000 meter som simmades två varv i vackra Delsjön.
  • Skapad: 22 AUG 2016 09:37

Stämningen och spänningen var hög och stor innan start. En hel del efteranmälningar hade kommit in då årets HEAD Open Water Trophy skulle komma att avgöras denna söndag. Så en hel del av simmarna hade knappt torkat sina våtdräkter efter Riddarfjärdsimningens som avgjordes dagen innan.

På startlinjen och i starlistan fanns också Ellen Olsson som har tävlat flitigt i Sverige de senaste helgerna. Hon hade dessutom tagit med sig den tyske OS-simmaren Christoph Fildebrandt som för en vecka sedan var med i Tysklands 4 x 200 lag som i finalen i Rio slutade på 7:e plats.

När starten gick och simmarna gav sig i väg, i det för dagen nästan nitton tradiga vattnet, höll sig Simon Wanna till sin vanliga taktik och stack iväg från de övriga redan på de första metrarna. Han kunde sedan ohotad simma halvmilen och segra i årets sista deltävling med sluttiden 54.15.9. Kampen i loppet kom att äga rum på placeringarna efter Simon. Det visade sig att den tyske simmaren Christoph hade en växel till att lägga i då det drop ihop sig till spurt och han besegrade, den totala segraren av HOWT, Anton Björk-Teucher med lite mer än en sekund som i dag fick nöja sig med en tredjeplats.

Även på damsidan var alla toppnamnen med och kryddat med några nya. Vet inte om Ellen Olsson hade snackat ihop sig med Wanna, men hon körde samma segerrika taktik som honom, och tog täten från början och drygade sedan ut avståndet för varje simmad kilometer. Hon kunde sedan se på i målfållan när Åsa Annerstedt och Malin Jonsson tog sig mot mållinjen och tog hand om de övriga pallplatserna.

När dagen summerades hade över elva hundra simmat de olika loppen som ingår i Göteborg Simmet och arrangemanget genomfördes utmärkt med trevlig och soligt väder som grädde på moset.

Skribent: Hasse Nilsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...