Hoppa till sidans innehåll

Ellen tvåa i Köpenhamn!

27 AUG 2018 10:21
Ellen Olsson noterade sin hittills bästa placering då hon spurtade in på en andraplats i lördags på den femte deltävlingen av årets Europacup i Köpenhamn.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2018 10:22

Tidigt i lördags morse gick starten av den 6K långa tävlingen i Christiansborgs kanal på en bana som skulle simmas tre varv. Redan från start tog hon ledningen och ledde klungan första varvet. Alisia Tettamanzi, Italien, gjorde ett överaskande ryck i början av det andra varvet och hon kunde sen hålla undan och vinna deltävlingen med tiden 1.11.52. Med en riktig stark simning kunde Ellen från sin femte plats komma i kapp den trio som försökte gå med Alisia och på de sista 500 metrarna även gå förbi och med en snabb avslutning slå handen i målplattan sekunderna före de vilt spurtande ryskorna, Babkina och Kozydub samt italienskan Santoni. Med i loppet och representerade Sverige gjorde också den nykoroade Svenska mästarinnan Christine Ekman. I hennes första internationella tävlingen kämpade hon på i den danska huvudstaden och fightades igenom loppet och slutade till slut på en 12:e plats.

På herrsidan visade åter Kristof Rasovszky storform och han gjorde som han gjorde på EM och vann igen. Tre svenska herrar deltog i loppet och bäst lyckades Christopher Jedel med en 12:e plats där han, precis som Kristian Kron och Mattias Glenesk, inte lyckades hänga med när Kristof drog upp farten på det sista varvet. Bra erfarenheter som killarna kommer ta med sig inför kommande lopp och säsong.

Resultat hittar du här:

LEN skriver så här:

Skribent: Hasse Nilsson

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...