Hoppa till sidans innehåll

Besök och tävling i Tokyo

30 OKT 2017 10:38
I samband med världscupen i Hong Kong så blev Svenska Öppen vattenlandslaget inbjuden till att besöka Tokyo och träna och tävla på den tänkta OS-banan.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2017 10:40

Se här säger Mikael Rosén på plats i Japan:

- Sweden Open Water har tillbringat två veckor i Asien som ett led i förberedelserna för OS i Tokyo 2020. Den japanske toppsimmaren Yasunari Hirai bjöd in åtta simmare från Sverige, Australien och Nederländerna med guldmedaljören från Rio Ferry Weertman i spetsen. Sverige representerades av Ellen Olsson och Elliot Sodemann. 

Truppen tävlade på en världscup i Hong Kong, blev förevisade den Olympiska arenan vid Odajiba Beach, tränade tillsammans med simmare från Japan, Australien och Nederländerna och var menade att tävla i Japans  största tävling Susaki Open Water. Det sista stoppades av en tyfon som drog in natten innan tävlingsdagen. 

Del i det japanska mottagande var också bland annat ett besök på en högstadieskola, japansk karaoke, och ett besök hos guvernören. 

På världscupen i Hongkong låg Elliot Sodemann med i toppklungan men under fjärde varvet tappade coach Mikael Rosén bort honom i det stora fältet och vätskelangningen tog så lång tid att Elliot tappade kontakten med klungan. Elliot kämpade sig i mål på 1:56, drygt 3 minuter efter segraren. Ellen Olsson slutade 43:a. 

Nu är simmarna tillbaka på sin hemmaplan och tränar på som vanligt med sikte på nästa säsong.

Japan 2018

Japan 2018

Skribent: Hasse Nilsson

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...