Hoppa till sidans innehåll

Inget seriespel i Skåne framtill den 17 november

29 OKT 2020 14:27
Tidigare i veckan meddelade RF-SISU distrikt Skåne att med start den 27 oktober fram till tisdag den 17 november är all tävlingsverksamhet, alla matcher och träningar för idrottsutövare födda 2004 eller tidigare inte tillåtna under denna tid.
  • Uppdaterad: 29 OKT 2020 14:27

Enda undantagen är matcher, tävlingar och träning för utövare som har det som sitt yrke, som exempelvis spelare i SHL i ishockey, Allsvenskan i fotboll, Handbollsligan. För vattenpolons del innebär det att allt seriespel är inställt för lag hemmahörande i Skåne eller matcher mot lag från Skåne. Matcher mellan lag från andra regioner kan fortfarande genomföras utifrån de restriktioner som gäller i respektive distrikt. Matcher mot lag från Skåne bör flyttas fram i tiden, och kan som tidigast spelas från den 18 november, ifall inga nya direktiv förmedlas där innan. Då seniorlag i Skåne heller ej får träna fram till den 17 november är det en god idé att matcher flyttas fram ytterligare någon vecka så att lagen först hinner komma igång med träning igen innan framflyttade matcher skall spelas.

Spelare födda 2005 eller senare har fortfarande tillåtelse att träna under denna tid i distrikt Skåne. Däremot bör övningar som innebär nära fysiskt kontakt undvikas. Likaså undvika att åka kollektivtrafik till och från träningar. Träningar bör i möjligaste mån genomföras utomhus under denna tid.

Regeringens höjning av gränsen på sittande publik från 50 personer till 300 personer som börjar gälla från den 1 november vet vi ännu inte hur det påverkar verksamhet i badhus. Inga nya direktiv har förmedlats vilket innebär att vi fram till nya riktlinjer eller bestämmelser har kommunicerats gäller fortfarande rådande regionala regler. Inom området som Stockholms Idrottsförvaltning beslutar kring (Stockholms kommun) gäller fortfarande gränsen på sammanlagt 50 personer (inkl. spelare, ledare, domare, funktionärer och publik) på idrottsarrangemang. Alla klubbar uppmanas vara pålästa vad som gäller på det lokala badet, därefter i regionen och landet i stort. Klubbar som berörs av att matcher måste flyttas ombes kontakta motståndarlag för att finna nya passande matchdatum.

Läs mer om restriktionerna i Skåne via följande länk: 
https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/hallkollpa/skarptarestriktioneriregionskane2

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...