Hoppa till sidans innehåll

Inget matchspel i vattenpolo för tillfället

17 DEC 2020 10:01
Inte sedan slutet av oktober har något seriespel i vattenpolon förekommit. Läget i samhället är fortfarande ansträngt vilket förhindrar oss från att spela. Förhoppningen är att alla inställda matcher från höstterminen kan spelas under våren 2021.
  • Skapad: 17 DEC 2020 10:01

Gällande träning är det från och med den 14 december åter tillåtet för spelare födda 2004 eller tidigare att träna. De allmänna råden för denna målgrupp är att träningen i första hand skall ske utomhus. I de idrotter som utövandet sker inomhus är det tillåtet att träna inomhus om man i övrigt följer de riktlinjer som råder. Lokala avvikelser förekommer där hårdare restriktioner fortfarande gäller. Var och en uppmanas hålla sig uppdaterad vad som gäller i det egna distriktet, kommunen, staden eller på den egna anläggningen.

Gällande matchspel i form av seriespel, cuper eller turneringar är dessa för tillfället inte tillåtna. Samtliga vattenpoloförningar som deltar i seriespel träffades digitalt den 16 december för att planera hur vi på bäst sätt kan förbereda oss när de allmänna råden åter ger grönt ljus till matchspel. Uppmaningen är att varje förening förbereder tider för hemmamatcher för vårsäsongen 2021, och stämmer av dessa med sina motståndare.

Den 20 januari tar vi ett nytt avstämningsmöte för att se om läget förändrats och när i tiden vi eventuellt kan återta påbörjade serier, samt starta vårsäsongens serier. Tills läget stabiliserats får alla hålla till godo med att träna ”säkert” utifrån allmänna råd, samt med hänsyn tagen till lokala råd på respektive träningsanläggning.

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...