Hoppa till sidans innehåll

Turneringsdeltagande som gav mersmak!

24 APR 2019 16:36
Det blev en hedervärd 8:e plats för Svenska U17 landslaget i vattenpolo under EU-Nations Cup i Brno, Tjeckien under påskhelgen. Laget spelade sammanlagt 7 matcher varav tre segrar och fyra förluster.
  • Skapad: 24 APR 2019 16:36

Truppen samlad inför första matchen mot Wales på EU-Nations Cup i Brno, Tjeckien.

Till skillnad från NM som är den turnering laget årligen deltar i fick spelarna möjlighet att möta lag som Sydafrika och Vitryssland som inte ofta står för motståndet när vårt ungdomslandslag spelar.

Förutom att spelarna fick möta lag utanför norden fick man även prova på att spela utifrån de nya FINA reglerna som börjat användas internationellt under 2019. Enligt coachen Vicente Tirado var det en god erfarenhet att få komma ut och möta nytt motstånd som turneringen bjöd på och få mäta sig mot fler länder för att få en uppfattning om hur laget står sig i internationella sammanhang. Likaså att spela efter de nya reglerna som kräver en viss omställning både för spelare och coach.

En av segrarna plockade Svenska laget mot Irland.

Gruppspelsmatcherna bjöd på både stora segrar och några tunga förluster för svenska truppen. Det var stor variation på hur långt de olika landslagen kommit i sin utveckling. Precis som svenska landslagets 8:e plats visade så har laget kommit en bra bit på väg och visade i det här sammanhanget att man hänger med bra i den internationella konkurrensen. Danmark som Sverige ofta spelar jämnt mot slutade 4:a plats vilket ger en fingervisning på hur Sverige står sig i konkurrensen.

Avslutande placeringsmatchen för svenska laget om 7:e platsen mot England stod 5-5 efter full tid. Matchen fick därefter avgöras på straffar. Här drog England det längsta strået och tillskrevs segern med 8-10. Precis som matchsiffrorna visar var det en jämn match som lika gärna kunna sluta i en blå-gul seger. Turneringen vanns något överraskande av Moldavien som slog Sydafrika i finalen. Trea blev Vitryssland. Det visar på att nya länder är i antågande och tar för sig på internationell nivå.

Landslagscoachen Vicente Tirado var efteråt nöjd med lagets insats och tar med sig många erfarenheter från turneringen som man skall bygga vidare på för framtiden. Nästa landslagsuppdrag för vårt U17-lag, samt U15 och J20 (tjejer) är NM som spelas på hemmaplan i Stockholm helgen 15-17 november. Vi vet vad som krävs av oss för att gå hela vägen. Vi siktar högt när vi spelar NM på hemmaplan. Medalj är inte omöjligt, sedan vilken valör det blir återstår att se avslutar landslagscoachen, Vicente Tirado med att säga.

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...