Hoppa till sidans innehåll

Szilard Pilcz hjälper att dra igång vattenpolo i Växjö

20 FEB 2014 15:19
I onsdags var Szilard Pilcz med fyra vattenpolospelare från Ljungby i Växjö för att hjälpa Växjö Simsällskap att starta upp vattenpolo. Även regionsansvarig Daniel Camenell var på plats för att se till att detta tillfälle blev så lyckat som möjligt.
  • Skapad: 20 FEB 2014 15:19

Ljungby Simsällskap är den enda klubben som bedriver vattenpoloverksamhet
i Småland och detta vill Szilard Pilcz nu ändra på. Växjö Simsällskap har tidigare
varit framgångsrika i vattenpolo och bl.a. vunnit SM, men till slut så blev verksamheten tyvärr nedlagd.

Nu vill man ändra på detta genom att starta upp Svenska Simförbundets nybörjarkoncept Poolkampen. Tillsammans med Svenska Simförbundets hjälp genom Peter Hodor, som är verksamhetsansvarig för svensk vattenpolo, så har Szilard och Daniel anordnat ett prova på-tillfälle där ungdomar från Växjö fick prova på vattenpolo.

BIld Szilard

Szilard på bassängkanten

På plats i simhallen var 15 st killar och tjejer och man kan konstatera att efter 4 timmars prova på-vattenpolo så har redan två barn anmält sig för att vara med och utöva vattenpolo. En lyckad dag i Växjö Simhall med andra ord. På slutet av detta prova på-tillfälle så beskrev barnen vattenpolo så här:tufft, snabbt, bollkänsla, lagkänsla ... och mycket glädje!

Bild Växjö

Glada barn i bassängen

Svenska Simförbundet arbetar nu tillsammans med Szilard för att starta upp en grupp under våren och tackar både honom och Daniel för sitt engagemang för vattenpolo.

 

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...