Hoppa till sidans innehåll

Svenska Simförbundet presenterar Peter Hodor, "Drivkraften bakom första SM i Beach-vattenpolo"

08 JUL 2013 10:20
Bakom Svenska Mästerskapen i Beach-vattenpolo står många arbetande och engagerade personer. För att arrangemanget ska bli möjligt har till en början flera personer bollat idéer och därefter stolpat upp vad som behövs. Därefter tillsattes en projektgrupp för att rätt person och kompetens skulle hamna på rätt plats. Ledare av projektet är Svenska Simförbundets Peter Hodor som har lagt ner mycket tid och engagemang för att första SM i Beach-vattenpolo ska bli så bra som möjligt
  • Uppdaterad: 26 MAR 2014 10:27

Beach-vattenpolo är en variant av vattenpolon men med enklare regler och kortare speltid vilket gör sporten mer intensiv och händelserik. Peter Hodor är Svenska Simförbundets verksamhetsutvecklare för vattenpolo. En lagsport som väldigt många arbetar med för att den utvecklas. Nu arrangeras det för första gången SM i Beach-vattenpolo och Peter ser fram emot evenemanget.

Hur kommer det sig att Beach-vattenpolo är med som en gren under SM-veckan i Halmstad?

- Enligt ett beslut av Svenska Simförbundets styrelse så fick Beach-vattenpolo SM-status från och med i år och det bestämdes att grenen även skulle ingå som en del av SM-veckan. Eftersom vi är en mindre idrott så handlar det mycket om att ta sporten dit människorna är och jag tycker att SM-veckan är Sveriges bästa skyltfönster för detta.

På torsdagen den 4:e juli sätter de första matcherna igång, vad ser du fram emot?

- För min egen del så ser jag fram emot en bra turnering där allt är på plats och fungerar från start. Vi är några som har jobbat hårt för detta evenemang och att logistiken fungerar kommer att vara viktigt för att det ska se snyggt och professionellt ut. Sen så ser jag så klart fram emot alla matcher med bra vattenpolo som ska spelas.

Matcherna kommer att spelas på två planer i Nissan. Hur tar åskådare del av matcherna?

- Åskådarna kommer att kunna se matcherna på lite olika sätt. Först och främst så kommer det att finnas en läktare vid vår ”huvudplan” där de kan sätta sig. Sen så kommer förbipasserande kunna se matcherna från båda sidor om Nissan och även Slottsbron och Österbron kommer att vara bra platser att se matcherna från. Jag känner att vi kommer att befinna oss på en bra plats för att åskådare ska kunna se matcherna på ett bra sätt.

                                                    - - -

Mer om vattenpolo

Vattenpolo är en lagsport som var väldigt framgångsrik i Sverige under första halvan av 1900-talet. Även idag finns flera aktiva och talangfulla spelare på både dam- och herrsidan.

Vattenpolo var den första lagsporten som fanns med som en gren vid de olympiska spelen.

Text: Emmeli Flodqvist

Skribent: Lars Modin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...