Hoppa till sidans innehåll

Svenska Simförbundet presenterar Göran Kron, "Kampen om medaljerna kommer bli stentuff!"

08 JUL 2013 10:38
Ett lag är inte bättre än den sämsta spelaren. För ett lags framgång behöver den finnas talangfulla individer med spelsinne som är explosiva i vattnet men framförallt behöver dessa individer vara enade. I Halmstad kommer du hitta 14 stycken samspelade Beach-vattenpololag som alla är taggade inför SM-veckan.
  • Skapad: 08 JUL 2013 10:38

10 herrlag och 4 damlag är anmälda och kommer finnas på plats i Picassoparken och ska alla spela i Nissan på de två spelplanerna. Den person som tagit emot anmälningarna och har koll på alla lag är Göran Kron. Göran har även gjort gruppindelningen och skapar möjligheter för ett bra och korrekt gruppspel.

Kron_466w

Göran har själv spelat Vattenpolo och har än idag ett bultande hjärta för Vattenpolo. Vad är det som gör vattenpolo till en sport som du väljer att fortsätta engagera dig i?

- För mig har det blivit mycket engagemang inom flera olika ”vattenidrotter” genom åren där vattenpolon är den enda lagbollsporten. Vattenpolo har som enda lagbollspel simning i vattnet som bas för sitt utövande. Konsten att behärska att röra sig effektivt i vattnet och att samtidigt utföra ett spel med boll har en väldigt speciell fascination. Att utveckla den konsten hos sig själv och andra har fortsatt att locka mig till engagemang.

Hur ser du på lag- och spelardeltagandet och vad tror du vi kommer få se av spelarna och lagen i Halmstad?

- Så gott som alla de bästa klubbarna från ordinarie seriesystem deltar i SM-veckan och de har med sig de flesta av sina bästa spelare. Detta lovar gott för att vi kommer att få uppleva många bra matcher och att kampen om medaljerna kommer at bli stentuff! I förhållande till vanligt vattenpolospel så är matcherna i beachvattenpolo kortare, snabbare och intensivare. Att dessutom utsättas för relativt kallt vatten och ovana strömmar i vattnet kommer att öka kraven på spelarna.

Hetaste kandidaterna till seger på damsidan är Linköping eller Järfälla. På herrsidan är det framförallt Stockholmslagen Hellas, Polisen och Järfälla tillsammans med Linköping som kommer att göra upp om medaljerna.

 Det är första SM i Beachvattenpolo och det som sker i Halmstad kommer vara väl dokumenterat. Vad har du hört av lagen om deltagande och förväntningar?

- Även om detta är det första officiella SM så har många liknande turneringar spelats tidigare, då i vanliga bassänger. Det som är nytt för många är att spela i öppet vatten vilket ställer ytterligare krav på alla inblandade. Många är säkert spända på den delvis nya miljön men har förhoppningsvis tränat i liknande förhållanden innan ankomst.

 Förväntningarna hos många är höga på att turneringen ska hålla en bra nivå och nå ut till en bredare allmänhet. Samtidigt tycker många att det är roligt och intressant att delta i något så stort som SM-veckan.

Text och foto: Emmeli Flodqvist

Skribent: Lars Modin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...