Hoppa till sidans innehåll

Nygamla SM-mästare i Beachvattenpolo!

03 JUL 2017 00:08
Precis som 2015 blev Järfälla dam och Linköpings herrlag svenska mästare i Beachvattenpolo. För Linköpings del var det fjärde av fem möjliga man blir svenska mästare på herrsidan. Järfälla dam tog med årets seger sitt andra Beachvattenpolo guld.
  • Skapad: 03 JUL 2017 00:08

Dagen började annars med placeringsmatcher från jumboplatsen (16) till spel om 5-6 plats. I damernas bronsmatch slog Lugi Lightning-Linköping med 5-3 och tog därmed bronsmedaljen i damturneringen. Efter en jämn match tog Hellas Master bronsplatsen i herrarnas serie genom att vinna över Ängelholm med udda målet 7-6.

Damfinalen mellan Järfälla-Neptun var en jämn tillställning där Neptun förde matchen till sista minuterna då Järfälla kvitterade till 6-6. Matchvinnare i Järfälla blev Engla Lindman-Long som stod för fyra mål i finalmatchen och sammanlagt 7 mål i slutspelet. Hon vann även den sammanlagda målligan med 27 mål.

Herrfinalen blev resultatmässigt inte lika jämn som damfinalen. Linköping tog ledningen i matchen och höll den sedan matchen ut. Med tajt försvarspel från Linköping hade Polisen Säpo svårt att komma till vassa avslut i matchens första halva. Linköping lyckades själva få bra rörelse i sitt anfallsspel och tog bättre vara på sina chanser än Polisen.

Det rodde god stämning på Sandwalls plats under finalmatcherna och sett till hela helgen så har publikantalet varit bra och stämning god. Turneringen har löpt på bra och gett mersmak för nästkommande Beach-SM. Återstår att se om det blir i Landskrona eller Helsingborg... 

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...