Hoppa till sidans innehåll

SM i Beach-vattenpolo 2016

04 JUL 2016 11:06
På fredag är det dags för sommarens höjdpunkt, SM i Beach-vattenpolo. I år är det hela 14 herrlag och 6 damlag som gör upp om SM-medaljerna, vilket gör detta till den största turneringen hittills.
  • Uppdaterad: 04 JUL 2016 11:09

Turneringen startar på fredag den 8 juli och pågår fram till och med den söndag 10 juli. SM i Beach-vattenpolo spelas som vanligt under SM-veckan och i år är det Norrköping som innehar värdskapet. Matcherna kommer att spelas på två planer som kommer att ligga i Motala ström i anslutning till Tyska torget där SM-veckan kommer att ha sitt huvudcentrum för idrotterna och andra evenemang. Det kommer med andra ord att vara full aktivitet i samband med SM i Beach-vattenpolo.

 

Herrar

Herrlagen kommer att spela ett gruppspel på fredag och lördag och det kommer att vara två grupper med sju lag i varje grupp. Lagen möter varandra en gång vardera och de två bäst placerade lagen går vidare till semifinal. Finalen spelas på söndag förmiddag och kommer att sändas direkt av SVT.

 

Damer

På damsidan så möter de sex deltagande lagen varandra i ett gruppspel där de fyra främst placerade lagen går vidare till semifinal. Precis som herrarnas final så sänds damfinalen direkt av SVT på söndag förmiddag.

 

Resultaten under turneringens gång går att följa i FX.

Svenska Simförbundet välkomnar samtliga lag till Norrköping! 

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...