Hoppa till sidans innehåll

SM-finaler den 14 maj!

02 MAJ 2016 09:34
Lördagen den 14 maj smäller det. Då är det dags för 2016 års finalspel på seniorsidan i vattenpolo! Fyra matcher kommer att spelas och framåt kvällen vet vi vilka som är Svenska mästare på herr- och damsidan 2016.
  • Skapad: 02 MAJ 2016 09:34

Årets finaler och bronsmatcher avgörs, precis som förra året, i en avgörande match. Linköping och Polisen gör upp om guldet på herrsidan medan fjolårsmästarna Neptun möter Järfälla på damsidan.

På herrsidan är det redan klart att vi får nya mästare. Både Linköping och Polisen har de senaste åren varit nära att vinna det efterlängtade guldet men fallit på mållinjen. I år kommer dock ett av dessa lag att kunna titulera sig Svenska mästare. Linköping har den bättre statistiken lagen emellan i årets serie, men Polisen slog överraskande ut seriesegraren Järfälla i sin semifinal och är på gång. En mycket spännande match är att vänta!

På damsidan är det förra årets finallag som möts även i årets final. Järfälla har vunnit allt under året medan Neptun i år smugit med lite i bakvattnet. Neptun vann en rafflande semifinalserie mot Linköping medan Järfälla enkelt kunde avfärda Aqualek Polisen. Järfälla brinner säkerligen av revanschlust från förra årets nederlag i finalen och är den knappa favoriten i årets finalmatch. Neptun har dock ett par rutinerade spelare i laget som säkerligen kommer att höja sig i detta viktiga läge.

Bronsmatchen på herrsidan är en match mellan de två senaste årens Svenska mästare, Järfälla och Hellas. Järfälla har ett övertag på Hellas från årets serie men i detta skede är alla gamla meriter inte värda något. Båda lagen brinner säkert av revanschlust efter förlusten i semifinalen och kommer att göra allt för att avsluta säsongen med en bronsmedalj runt halsen.

På damsidan möts Linköping och Aqualek Polisen i matchen om bronset. Linköping har gjort en bra säsong och var mycket nära att kunna slå ut Neptun och avancera till finalen. Aqualek Polisen har endast vunnit en match i årets serie. Den segern kom dock mot Linköping i grundseriens sista match och laget vann dessutom förra årets bronsmatch lagen emellan. Det är därmed Linköping som har revansch att utkräva och det blir en spännande match att följa!

Nedan följer spelschemat för SM-finalspelet:

10.00 Järfälla – Hellas (bronsmatch herrar)

11.30 Linköping – Aqualek Polisen (bronsmatch damer)

13.00 Poolkampen

16.30 Linköping – Polisen (final herrar)

18.00 Järfälla – Neptun (final damer)

Finalerna och bronsmatcherna kommer att sändas på webben och mer information om det kommer…

Välkomna till Eriksdalsbadet där det är fri entré hela dagen! Kom och se bra vattenpolo och heja fram ditt favoritlag.

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...