Hoppa till sidans innehåll

Slagelse och Neptun Nordiska mästare för klubblag

06 OKT 2014 11:06
Det blev Slagelse på herrsidan och Neptun på damsidan som stod som segrare när Nordiska mästerskapen för klubblag avgjordes i Eriksdalsbadet i helgen. Det bjöds på många jämna matcher med små marginaler mellan vinst och förlust.
  • Skapad: 06 OKT 2014 11:06

På damsidan så var Neptun ganska överlägsna i sin grupp och kunde enkelt knipa en finalplats. Den andra gruppen blev dock mycket jämn där HSK från Köpenhamn till slut stod som gruppetta med Järfälla tätt bakom.

På herrsidan så visade regerande mästarna Slagelse att de fortfarande var ett bra lag genom att enkelt vinna sin grupp. I den andra gruppen visade Järfälla upp att de kommer att bli att räkna med i år och vann gruppen. Vika från Norge överraskade många genom att ta andraplatsen på bekostnad av SKK och Hellas.

Finalerna spelades på söndagen mellan Slagelse och Järfälla på herrsidan och Neptun och HSK Köpenhamn på damsidan. Slagelse visade i herrfinalen att de var starkare än Järfälla och ledde finalen från start till mål. Det avgörande rycket kom redan i den andra perioden och slutresultatet skrevs till slut till 13-8 i Slagelses favör.

Damfinalen började jämnt men i den tredje perioden så kunde Neptun skapa sig en liten ledning som man sedan aldrig släppte. Man hade i denna match bra kontroll på HSK:s storstjärna Emma Morgen Hansen och då räckte HSK inte riktigt till. Neptun vann till slut finalen med 9-4 och kan titulera sig Nordiska mästare för klubblag.

 

Samtliga resultat från helgen:

Resultat Nordiska mästarskapen

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...