Hoppa till sidans innehåll

Simförbundet har fått medel ur Framåtfonden för projektet Beachpolo

06 APR 2020 10:00
Genom Beachpolo vill Simförbundet få fler att testa på vattenpolo. Träningspass kommer hållas på bad runt om i Sverige för att nå ut till nya målgrupper och ta tillvara på ytor som redan finns.
  • Skapad: 06 APR 2020 10:00

– Projektet Beachpolo går ut på att introducera vattenpolo till nya målgrupper genom att synas på allmänna bad där många barn och ungdomar håller till som inte har någon kännedom kring sporten. Genom fler öppna träningspass och bättre tillgång på materiel för de lokala föreningarna hoppas vi att fler få upp ögonen för vattenpolo. Träningspassen kommer hållas på bad runt om i Sverige och vi tar därmed tillvara på ytor som redan finns. Vi förvandlar baden till planer och behöver inte konkurrera om tiderna i vanliga simhallar, säger Stefan Keisu, verksamhetsutvecklare för vattenpolo på Simförbundet.

Projektet har fått medel från Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma Framåtfond. Varje år avsätter Svenska Spel 7,3 miljoner kronor till fonden som specialidrottsförbund kan söka medel ur för att genomföra projekt som ska få fler i rörelse och locka fler till den organiserade idrotten.

– Bidraget från Framåtfonden gör att vi kan genomföra projekt som vi annars inte skulle ha möjlighet att genomföra. Från 2020 till 2025 vill vi utöka antalet licenserade vattenpolospelare med cirka 25 procent och med Beachpolo når vi ut till nya målgrupper på ett relativt enkelt sätt, säger Stefan Keisu.

Framåtfonden är en del av projektet Framåt för fler i rörelse som sedan 2017 drivs gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet. Målsättningen är att förbättra folkhälsan genom att få fler i rörelse.

Genom Framåt för fler i rörelse har specialidrottsförbunden och deras föreningar genomfört hundratals aktiveringar med målet att inspirera och få fler att röra på sig. Sammanlagt uppskattar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att fler än 200 000 barn, unga, vuxna och äldre har kommit i rörelse genom aktiviteterna.

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Framåtfonden våren 2020.

Badmintonförbundet för projektet Badminton hela livet med målet att erbjuda organiserad badmintonträning för fler.   

Bågskytteförbundet med projektet Archery Tag där sporten som från början är en individuell tävlingsform, blir en lagidrott.  

Basketboll- och Ishockeyförbundet ska undersöka vad det är som får barn och unga att tycka det är roligt att idrotta. 

Fäktförbundet med projektet Fencing for all som ska introducera fler till fäktning genom fler prova-på tillfällen och utökad utbildning för instruktörer.  

Klätterförbundet för projektet Ski Upp! Det hoppas leda till att fler upptäcker sporten skidalpinism där man använder sig av skidor med lös häl så man kan gå uppför och åka utför.  

Seglarförbundet vill med projektet Segling hela livet få fler seniorer att testa på segling.  

Simförbundet med projektet Beachpolo. Genom fler öppna träningspass och bättre tillgång på materiel för de lokala föreningarna ska fler få upp ögonen för vattenpolo.  

Tennisförbundet ska bedriva lägerverksamhet för ungdomar i Norrland genom projektet Kvarterstennis.  

Volleybollförbundet för Urban Volley, en ny gren som kan utövas på vilket underlag som helst.  

Läs mer om Framåt för fler i rörelse https://om.svenskaspel.se/sponsring/framat-for-fler-i-rorelse/

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...