Hoppa till sidans innehåll

Samtliga vattenpolomatcher ställs in kommande två helger!

13 MAR 2020 11:43
  • Uppdaterad: 13 MAR 2020 11:43

Efter regeringens beslut tidigare i veckan att alla evenemang med fler än 500 personer samlade (aktiva, personal, publik med flera) förbjuds tills vidare, bestämde Svenska Simförbundets styrelse igår att ställa in simtävlingen Swim Open, som var planerad att ske i början av april månad i Eriksdalsbadet.

I går eftermiddag höll RF möte med specialidrottsförbunden för att informera om hur RF hanterar frågan och vilka beslut som ligger på specialidrottsförbunden, distrikten och föreningarna att själva hantera.

När det gäller tävlingar, sammankomster och daglig verksamhet med mindre än 500 personer är det upp till varje förbund, distrikt och förening att agera som de ser lämpligt. Vid fattande av beslut ska sunt förnuft vara ledstjärnan, detta i samverkan med att man fokuserar på syftet – en minimering av smittspridningen.

Läs mer här: https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/hallkollpa/riktlinjerfordeltagandeidistriktochforeningarsarrangemangochverksamhet/

Efter dialog med föreningsrepresentanter från föreningar inom svensk vattenpolo, har Svenska Simförbundet tagit beslutet att ställa in samtliga vattenpolomatcher kommande två helger. (dvs. 13-15 mars samt 20-22 mars). Efter dessa datum tas nytt beslut utifrån vad Folkhälsomyndigheten beslutar och vad som händer i samhället i övrigt.

Målsättningen är att matcherna istället kan spelas längre fram under säsongen. För att hinna med att spela alla seriematcher kan det bli aktuellt att skjuta på SM-finaler för både Elitserien och U18-serien. Beslut kring detta hoppas vi kunna ta inom de närmaste veckorna.

Som hjälp och stöd har RF tagit fram svar på Vanliga frågor om coronavirus och idrott. Läs mer här https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/vanligafragoromcoronavirusochidrott/

RF har även inrättat en särskild e-postadress med anledning av Coronafrågan, där man som förening eller distrikt kan ställa frågor: This is a mailto link 

Med vänlig hälsning
Stefan Keisu
Verksamhetsutvecklare för vattenpolo

Läs eller ladda ner texten som en PDF-fil.

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...