Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Vattenpolo campen i Malmö

29 AUG 2019 17:18
Helgen 24-25 augusti hölls ett internationellt vattenpolo läger i Malmö och Burlöv. Här nedan följer en kort rapport från lägret.
  • Uppdaterad: 29 AUG 2019 17:18

Det är första gången som ungdomar från Skandinavien haft möjlighet att träffas och träna tillsammans, under vägledning av inbjudna proffsspelare och tränare från Serbien, Danmark och Montenegro. 

Under fredagen anlände den olympiska guldmedaljören Milos Cuk och första träffen blev givetvis hos Malmsten. För Milos som spelat på arenor i hela världen, var det en fantastisk upplevelse att få träffa Christian Malmsten själv på deras huvudkontor. Man glömmer ju ibland att detta företag är så gigantiskt och existerar överallt globalt där vattenpolo och simning finns, men är baserat i Skåne. Helt underbart!

På lördagen kickstartade vårt läger med seminarier och fysträning i nybyggda Burlövshallen. Spelarna blev hårt drillade både mentalt och fysiskt, med massor av information och lärdom. Indelade i åldersgrupper fick de undervisning om många nya och spännande övningar, samt vikten av uppvärmning och stretching. Avslutningsvis spelade alla basket och handboll, innan lunch serverades i Burlövsparken'

Efter lunchen och lite vila, väntade mer träning i vattnet på Burlövsbadet. Som avslutning på en intensiv dag, möttes danska och svenska J20 spelare i en vänskapsmatch. En fröjd att se den höga kvalité på spel som matchen gav, både i anfall och försvar. Danska laget vann med 14-10.

Söndagen gav en tidig start på RAN´s fina utomhusbad Segevång i Malmö, med sol och sommarvärme på 28 grader.

Teknikträning stod på programmet. Milos Cuk och Jadrans tränare Filip Andric som instruerade ungdomarna i vattnet, medan våran Goran Marovic och Danmarks landslagstränare Florin Iordache visade samma instruktioner från bassängkanten.

Senare spelades ytterligare en vänskapsmatch mellan danska och svenska spelare, och denna gång med spelare hemmahörande i U17 åldern. Även här lyckades danska laget segra, denna gång med 5-7. Men man måste ju vara artig mot sina gäster, så vi får ta igen det i Stockholm i november när Sveriges officella landslag står för motståndet.

Som avslut på en perfekt dag, njöt vi en barbecue tillagad av vår egen kock Branko och sedan vila i skuggan under träden innan hemresan påbörjades. Vi är så nöjda och glada med denna underbara helg, taggade och redo för ny säsong!

Dotte Klingström, Svenska Vattenpolo Akademin (SVA)

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...