Hoppa till sidans innehåll

Rapport från 6-nationers

13 APR 2012 10:35
Ta del av det Göran Krons och Claes Jutners rapport från 6-nationers i tjeckiska Brno
  • Skapad: 13 APR 2012 10:35

Resor inkl. transfer, boende och mat har fungerat och varit mycket bra. Turneringens genomförande sportsligt sätt har varit bra och domarinsatserna har, efter en relativt ojämn inledning, också varit på en bra nivå!

Eftersom de egna förväntningarna var ställda mot att sluta bland de 3 bästa i årets 6-nationers så kan konstateras att så inte blev fallet och att resultatet närmast är att betrakta som ett misslyckande. Taktiskt sett är vi på jämförbar nivå men fysik och teknik sätter begränsningar i förmågan att fullfölja de taktiska uppläggen. Som exempel kan nämnas att huvuddelen av skapade frilägen och man-mer inte innebar mål framåt. Det hände dock vid ett flertal tillfällen att det vid sådana situationer istället blev mål för våra kontrande motståndare.

Det mest positiva med landslaget just nu är den fina sammanhållning och laganda som råder. Det svenska laget uppvisar också en god sportmanna anda gentemot motståndare och funktionärer.

Förberedelserna inför årets 6-nationers måsta anses ha, utefter ekonomiska förutsättningar, varit bra. Tyvärr har den slutliga prestationen dock troligen påverkats negativt av att de flesta spelarna varit sjuka en eller flera gångar under den senast månaden inför. De gemensamma förberedelserna har bestått i deltagande i JS 13-dagscupen (6-8/1), träningsdag i Stockholm (19/2), 3 st. träningar och 2 st. matcher mot Danmark i Borås (9-11/3) samt 2 tisdagsträningar i E-badet (13/3 & 20/3).

Totalt sett bästa svenska spelare i årets 6-nationers var Nikolas Healy som gjorde ett bra jobb på flera platser i laget och blev också lagets bäste målskytt (10 mål). Även lagets ”nestor” Andreas Hartzell visade att de gamla takterna sitter i. Andreas kunnande och spel kom väl till gagn för laget och hans uttagning visade sig väl motiverad. Lagkapten Anton Hanserkers kom, utan att vara dålig, inte upp till sin normala nivå och gick inte riktigt att känna igen i många situationer. Dock ska sägas att motståndarna var väl medvetna om Antons kapacitet och ”avsatte stora resurser” för att hålla hans målproduktion nere. Vår målvakt Felix Pettersson fick i och med denna turnering sitt riktiga ”elddop”. Felix har, inte minst med sin längd, en stor inneboende potential men har ännu långt kvar till sitt max!

Den fullständiga rapporten hittar du här

Skribent: Anna Hammar

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...