Hoppa till sidans innehåll

Neptun U16-mästare

14 JAN 2020 16:08
För andra året i rad vann Stockholmsklubben Neptun U16-slutspelet i vattenpolo. Finalen vann Neptun mot LSF från Linköping med 12-6.
  • Skapad: 14 JAN 2020 16:08

Neptun, Svenska U16-mästare i vattenpolo, säsong 2019-2020.

Slutspelet började med gruppspel på lördagen där lagen fördelats i två grupper med tre lag i vardera grupp. I första gruppen gjorde Neptun upp med Stockholmskonkurrenterna Polisen och Hellas om vilka två lag som skulle ta sig vidare till semifinal. I den andra gruppen gjorde HÄVP från Ängelholm upp med Järfälla och Linköping om de två andra semifinalplatserna. Neptun vann första gruppen efter övertygande segrar mot både Hellas och Polisen. Polisen tog sedan andra semifinalplatsen i gruppen genom att slå Hellas med 11-4 i gruppspelet. Andra gruppen var betydligt jämnare. Gruppsegrare blev Linköping efter att ha vunnit två jämna gruppspelmatcher mot HÄVP och Järfälla. Andra semifinalplatsen tog HÄVP efter att ha vunnit mot 9-7 mot Järfälla i en rafflande match. 

Söndagen började med semifinal mellan ettan i första gruppen, Neptun mot HÄVP som placerde sig på andra plats i andra gruppen. Lagen möttes i U16-finalen förra året och precis som den gången var Neptun det vassare laget och vann semifinalen med övertygande 17-7. Andra semifinalen mellan Linköping och Polisen var jämnare. Linköping var det effektivare laget och vann relativt övertygande med 6-0 mot Polisen. 

Efter semifinalerna gjorde lagen som hamnat på tredje plats i sitt gruppspel upp om 5-6 platsen. Här ställdes Hellas mot lokalkonkurrenten Järfälla. Järfälla började första halvan matchen bäst och hade efter två perioder en 3-7 ledning. Hellas lyfte sig i andra halva av matchen men kom aldrig ikapp Järfälla och matchen slutade med uddamåls seger till Järfälla med 8-9. 

I bronmatchen ställdes Polisen mot HÄVP. Första perioden var resultatmässigt jämn med en 2-4 ledning för bortalaget HÄVP. Under andra perioden drog däremot HÄVP ifrån och gick till en betryggande 2-9 ledning. Polisen hade därefter svårt att komma igen och HÄVP kunde utöka sin ledning till 5-16 innan matchen var slut. 

Finalen mellan Neptun och Linköping stod 1-1 efter första perioden. Matchen var resultatmässigt jämn en bit in i andra perioden, innan Neptun drog ifrån och hade en 8-3 ledning efter två perioder. Linköping kämpade tappert men hade svårt att hålla jämna steg i med lagmaskinen Neptun som fortsatte vara effektiva när man hade bollen i besittning. Matchen slutade 12-6 till Neptun som därmed tog sitt andra U16-guld i rad. 

Neptun var förhandstippade som segrare efter att ha övertygat i grundserien, slutspelets gruppspel och semifinal. Man vann välförtjänt precis som segern förra året. Årets upplaga av Neptun bestod av fyra spelare som även deltog när klubben vann U16-mästerskapen förra året. I övrigt bestod laget av nya unga förmågor som säkerligen är med och kämpar om att ta ett tredje raka guld för Neptun nästa säsong.  

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...