Hoppa till sidans innehåll

Neptun Svenska U16 mästare i vattenpolo

14 JAN 2019 10:19
Helgens U16 slutspel avslutades med finalmatch mellan Neptun Svart från Stockholm & Ängelholms stolthet HÄVP. Trots en god kämpainsats från skåningarna var Neptun Svart aldrig hotade om segern, som man vann övertygande med 18-5 inför sin hemmapublik.
  • Skapad: 14 JAN 2019 10:19

Neptun Svart, Svenska U16 Mästare i vattenpolo 2018-2019.Neptun Svart, Svenska U16 mästare i vattenpolo 2018-2019.

Det rådde aldrig något tvivel om vem som var bästa laget i helgens USM-B (U16) slutspel i Eriksdalsbadet. Med en målskillnad på +55 efter slutspelets tre matcher i grundserien, storvinst i både kvartsfinal och semifinal gick Neptun Svart in som klara favoriter i finalen. I finalen ställdes man mot HÄVP från Ängelholm som haft en betydligt jämnare resa fram till slutspelet än sina motståndare.
Genom kval tog man sig fram till slutspelets A-slutspel och väl i slutspelet hade laget tuffa och jämna matcher mot både Linköping och Falun. Men med lite tur och mycket vilja tog man sig hela vägen fram till final efter att först ha vunnit en storseger mot Neptun Röd i kvartfinalen och sedan semifinalen mot ärkerivalen SK RAN från Malmö.
Väl i finalen saknade man den rätta skärpan när tillfällena väl gavs. Med lite bättre utdelning på de chanser man skapade hade man kunnat frisera siffrorna något men aldrig riktigt hota Neptun Svart om segern. HÄVP skall däremot känna nöjda med att ta med sig silvermedaljerna hem till Ängelholm. Ett tecken så gott som något att vattenpolon i Ängelholm åter blomstrar. Precis som i somras då HÄVP tog bronsplats i Beach-SM hamnade eldsjälen Berne Andersson i vattnet efter att man bärgat sin andra medaljplats på kort tid.

HÄVP från Ängelholm, silvermedaljörer i Svenska U16 mästerskapen i vattenpolo säsong 2018-2019.

I spel om bronsplatsen möttes SK RAN mot Polisen från Stockholm. Lagen möttes redan i slutspelets grundserie där SK RAN vann övertygande med 12-6 men väl i finalen var förhållandena de motsatta. SK RAN hade svårt att ta vara på sina målchanser medans Polisen med bra stöd från läktaren ångade på och uppträdde som ett helt annat lag än i grundserien. Efter två spelade perioder hade Polisen ledningen med 4-1, en målmarginal man sedan höll hela vägen till slutresultatet 9-6.

Polisen, bronsmedaljörer i Svenska U16 Mästerskapen i vattenpolo.Polisen, bronsmedaljörer i Svenska U16 mästerskapen i vattenpolo säsong 2018-2019.

Med undantag från Neptun Svarts matcher bestod slutspelet av många jämna, tuffa och underhållande matcher ända ner till matchen om 9-10 plats där Upsala och Järfälla gjorde upp om 9:e platsen. Efter två ytterst jämna matcher tog så Upsala hem segern i denna duell. En lagduell med mycket fighting spirit som visade att även matchen om 9:e platsen är värd att kämpa om. Det lovar gott för framtiden både för dessa två lag men även för Svensk vattenpolo i stort.

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...