Hoppa till sidans innehåll

Neptun och Linköping segrade i finalerna i SM i Beach-vattenpolo

07 JUL 2014 09:00
Neptun blev Svenska mästare i Beach-vattenpolo 2014 på damsidan och Linköping tog titeln på herrsidan. Det blev två mycket spännande finaler inför en fullsatt läktare på Sandwalls plats.
  • Skapad: 07 JUL 2014 09:00

Damfinalen

Damfinalen spelades mellan Neptun och Järfälla 2. Lagen möttes två gånger under gruppspelet, vilket resulterade i vinst för Järfälla 2 i första matchen och 8-8 mellan lagen i andra. Neptun hade dock fått förstärkning till final genom att Charlotte Eriksson och Salli Carfjord hade åkt i ilfart från Vansbrosimmet.

DSC_0448

Presentation innan damfinalen - Neptun till vänster och Järfälla 2 till höger.

Finalen började i ett rasande tempo med mål för båda lagen direkt i inledningen. Tempot var till en början högt och det var Neptun som låg steget före i målprotokollet. Målvakterna i de båda lagen, Jannica Wahlund, Järfälla, och Katarina Rapp, Neptun, kom igång ordentligt i andra halvan av första halvlek då de spikade igen ordentligt. Resultatet i halvtid var 3-3.

Andra halvlek inleddes som den första med ett par snabba mål och när Järfälla kvitterade till 5-5 så trodde många i publiken att matchen skulle behöva avgöras på straffar. Spelet mot slutet av matchen var avvaktande men Salli Carfjord fick med en minut kvar av matchen chansen då hon kom fri med Jannica Wahlund. Wahlund räddade det första skottet men Carfjord kunde göra mål med ett backhandsskott på returen och gav Neptun ledningen med 6-5. I anfallet efter kämpade Järfälla till sig en straff och med 20 sekunder kvar hade Inez Jeppsson chansen att kvittera. Katarina Rapp i Neptunmålet gjorde dock en avgörande räddning och när hon även räddade returen så står det klart att Neptun är Svenska mästare i Beach-vattenpolo på damsidan.

DSC_0483

Räddning av Jannica Wahlund. 

Herrfinalen

Herrarnas final mellan Linköping och Järfälla var på förhand tippad att bli jämn och mötet lagen emellan i en av semifinalerna hade varit just det. Matchens stora man skulle dock vara Linköpings Markus Zdolsek som spelade strålande och tog sitt lag till segern.

DSC_0674

Linköping 1 vinner Herrfinalen.

Linköping började starkt och tog tidigt en ledning med 3-1. I det inledande skedet av matchen så tog Järfälla inte riktigt tillvara på sina chanser och man lyckades träffa både ribba och stolpe. Det kändes som att det inledande skedet av matchen var avgörande för resultatet och om Järfälla hade satt några av sina chanser i början av matchen så hade den kunnat få en annan utgång.

Det avgörande rycket kom dock i början av andra halvlek och förutom Markus Zdolsek så stod Christopher Vang för ett par av görande mål där hans skott bakåt över huvudet från centerpositionen sticker ut mest. Järfälla hade en bra period i slutet av matchen då man reducerar ett par gånger men Linköping vann finalen rättvist med 9-6 och kan titulera sig Svenska mästare i Beach-vattenpolo på herrsidan. 

DSC_0568

Christopher Vang skjuter bakåt och gör mål!

 

Då vi har upptäckt att den nuvarande skytteligan har några fel så kommer den inte att publiceras förrän den har dubbelkollats och är helt korrekt.

Skribent: Julia Freter

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...