Hoppa till sidans innehåll

Neptun är årets raket hittills

18 MAJ 2016 10:00
För ett par säsonger sedan bestod SK Neptun av endast 11 damspelare och i år pekar mycket på att föreningen kommer att vara den största inom Svensk vattenpolo. Föreningen har hittills i år 84 registrerade spelare, vilket redan är det största antalet registrerade spelare i en förening på många år. Och då har inte ens halva året gått...
  • Uppdaterad: 06 JUN 2016 17:13

Ett stort arbete har gjorts för att bygga föreningen underifrån med hjälp av nya spelare och bara i år har föreningen hittills ökat med nästan 40 spelare! Så här säger Emil Löfroth, sektionsansvarig i SK Neptun:

- Ökningen beror på mycket ”prova på-verksamhet” och Poolkampen som fångar upp de barn som provat på. Bengt Sehlmark är vår rekryteringsansvarige person och det är Bengt som möjliggör att det finns tillfällen för barn att pröva på vattenpolo. Under loven så har vi dels haft kombinerade simsportskollon där alla simidrotter funnits med på schemat och dels så har vi haft specifika vattenpololäger. Pololägret är flexibelt där man kan vara med per dag. 

 

Vad är föreningens strategi för att kunna ha ett stadigt inflöde av spelare och bygga en stabil verksamhet?

- Strategin för att bibehålla ett kontinuerligt inflöde är att fortsätta med möjligheten för barn att pröva vattenpolo och att se till att de kan börja med Poolkampen. Förutom detta så har SK Neptun nu inlett ett sektionsövergripande sammarbete där medlemmarna ska pröva på alla simidrotter.

I detta arbete så har flera simmare fått pröva vattenpolo. Simhopparna och konstsimmarna kommer att få pröva vattenpolo till hösten. Tanken är att denna prova på-verksamhet ska vara ett stående inslag under året för alla medlemmar. 

 

Vad är föreningens långsiktiga plan för framtiden?

- Det långsiktiga målet är att ha minst ett lag i varje serie. Idag saknar vi USM-A dam, Junior herr, Junior dam och Senior herr. Seniorlaget för herrar är under uppbyggnad och kommer att ställa upp i SM i Beach-vattenpolo under SM-veckan i sommar. Detta är första gången på drygt 30 år som SK Neptun har ett herrlag i seniorspel i vattenpolo!

 

Bengt Sehlmark är, som ovan nämnts, den som är rekryteringsansvarig i Neptun och så här säger han om att spela och träna vattenpolo i Neptun:

- Alla barn, ungdomar och seniorer  är välkomna att träna med oss. När som helst. Det skall inte vara ett hinder att prova på eller börja under säsongen. För de yngre så har vi skapat en poloskola som är länken mellan Poolkampen och Polocupen/USM B. Med klubbens värdegrund i ryggen, våra ledares attityd och vår positiva inställning till spelare och anhöriga skapar vi en familjär stämning vilket ger ringar på vattnet och sprider sig. Många föräldrar nämner att det är en härlig miljö och barnen blir uppmärksammade och längtar till nästa träning. Idrott är inte bara resultat som räknas utan väldigt mycket social träning. Vi har till exempel för närvarande fem olika nationaliteter i våra lag. Vattenpolon kan också vara en ventil där spelarna träffar andra likasinnande och tillsammans utvecklas i vattenpolo. Våra ledord är att man gör bara så gott man kan och det viktigaste är att det är roligt och att man känner sig trygg.

Svenska Simförbundet önskar SK Neptun lycka till i sin fortsatta föreningsbyggnad och är övertygad att föreningen har valt rätt strategi för framtiden.

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...